Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τρεις συλλήψεις για το Ισλαμικό Κράτος και στη Φινλανδία

Τρεις συλλήψεις για το Ισλαμικό Κράτος και στη Φινλανδία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ελσίνκι, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Φινλανδία,

Με το Ισλαμικό Κράτος συνδέονται οι τρεις Φινλανδοί, οι οποίοι συνελήφθησαν την Παρασκευή στο Ελσίνκι σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, κάνοντας λόγο για σύνδεσή τους με τρομοκρατική – εγκληματική οργάνωση του εξωτερικού.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το φινλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο MTV επικαλούμενο πηγές τις οποίες δεν κατονόμασε, η τρομοκρατική οργάνωση δεν είναι άλλη από το Ισλαμικό Κράτος. Η αστυνομία αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

«Θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή στη δραστηριότητα ένοπλης ομάδας στο εξωτερικό και σε εγκλήματα τρομοκρατικής φύσης», ανέφερε πάντως η Εθνική Υπηρεσία Ερευνών σε μια ανακοίνωσή της.

Όπως φαίνεται οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος συνεχίζουν αδιάκοπα τη διασπορά τους ανά τον κόσμο, σε μία προσπάθεια να «μεταλαμπαδεύσουν» τη τζιχάντ του τρόμου και του μίσους μέσα στις ίδιες τις πρωτεύουσες της Δύσης.

Το μεσημέρι της Τρίτης το tribune μετέδωσε την είδηση για τη σύλληψη ενός 19χρονου τζιχαντιστή που προσπαθούσε να ταξιδέψει από το Ιλινόις στη Συρία για να ενταχθεί στις δυνάμεις του ISIS, ενώ σήμερα μόλις έγινε γνωστό ότι συνελήφθη και επίσημα ο πρώτος τζιχαντιστής στην Ελλάδα, προερχόμενος από τη Συρία μαζί με παράτυπους μετανάστες, που εντοπίστηκε στις Οινούσες.

Σχετικά άρθρα