Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φουάτ Οκτάι: «Η Τουρκία θα συνεχίσει κανονικά τις γεωτρήσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο»

Φουάτ Οκτάι: «Η Τουρκία θα συνεχίσει κανονικά τις γεωτρήσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες, Φυσικό Αέριο,

«Η Τουρκία θα συνεχίσει κανονικά τις γεωτρήσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο Φουάτ Οκτάι, αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, από τα κατεχόμενα όπου βρίσκεται για τους εορτασμούς της ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

Υποστήριξε, μάλιστα, πως οι Ελληνοκύπριοι ανακοίνωσαν ότι πρόκειται να κάνουν μονομερείς γεωτρήσεις και είπε ότι η Άγκυρα δεν θα τους αφήσουν μόνους να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους.

«Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις από εκεί που τις αφήσαμε.

»Δεν φοβόμαστε κανέναν.

»Όποιος ψάχνει περιπέτειες στην Ανατολική Μεσόγειο θα λάβει την απάντησή του», είπε χαρακτηριστικά.

Οι εορτασμοί στα κατεχόμενα, με αφορμή την 38η επέτειο της ανακήρυξης του παράνομου ψευδοκράτους, άρχισαν το πρωί της Δευτέρας με 21 χαιρετιστήριες βολές ενώ ακολούθησε εκδήλωση με στρατιωτική παρέλαση, στην λεωφόρο Φαζίλ Κουτσιούκ.

Τον Οκτάι υποδέχθηκε στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου ο λεγόμενος πρωθυπουργός των κατεχομένων, Φαΐζ Σουτσούογλου.

Στο διάγγελμά του για την 38η επέτειο ανακήρυξης χθες ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ δήλωσε πως η «τδβκ» -όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος- δεν μπορεί να εγκαταλειφθεί.

Επανέλαβε τη θέση του για μια «δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη λύση» στην Κύπρο, που δεν περνά –όπως είπε– από την ομοσπονδία, αλλά από την πρότασή του για λύση στη βάση δύο ίσων και κυρίαρχων κρατών.

Σχετικά άρθρα