Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αμερικανοί στέλνουν 3.000 τόνους σπόρους σίτου στη βορειοανατολική Συρία

Οι Αμερικανοί στέλνουν 3.000 τόνους σπόρους σίτου στη βορειοανατολική Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES), Ευφράτης Ποταμός, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κουρδιστάν, Κούρδοι, Σιτάρι, Συρία,

Την Τετάρτη, η Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID) αποφάσισε να στείλει περίπου 3.000 τόνους σπόρους σίτου στη βορειοανατολική Συρία.

Ως αποτέλεσμα της μικρής γεωργικής παραγωγής, των χαμηλών βροχοπτώσεων και της ξηρασίας που επιδεινώθηκε με την διακοπή από την Τουρκία της παροχής νερού στον ποταμό Ευφράτη στο έδαφος της Συρίας, η ερχόμενη σεζόν θα αποτελέσει πρόκληση για την Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES).

Για περισσότερο από τρεις μήνες, η Τουρκία έχει περιορίσει τη ροή του Ευφράτη στη Συρία, στερώντας το νερό από μεγάλο αριθμό ανθρώπων.

Η Τουρκία μείωσε τη ροή του νερού του ποταμού Ευφράτη στο φράγμα της βορειοανατολικής Συρίας σταδιακά, κατεβάζοντας την ποσότητα του νερού σε πρωτοφανή χαμηλά επίπεδα.

Κατά τη διάρκεια του 2021 αρκετές φορές αξιωματούχοι στους τομείς της γεωργίας και της οικονομίας σε περιοχές στη βόρεια και ανατολική Συρία προειδοποίησαν ότι η παραγωγή της τελευταίας σεζόν δεν θα καλύψει τις ανάγκες της περιοχής σε ψωμί, σπόρους και ζωοτροφές.

Σε προηγούμενη δήλωση του συμπροέδρου του Συμβουλίου Οικονομίας και Γεωργίας της AANES, Σαλμάν Μπαρούντο, υπολογιζόταν ότι η παραγωγή σιταριού θα κάλυπτε περίπου τα δύο τρίτα των αναγκών της βορειοανατολικής Συρίας και ότι η διοίκηση είναι έτοιμη να εισάγει σιτάρι για να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής.

Οι εκκλήσεις των Σύρων αγροτών για βοήθεια μετά την ξηρασία, τις συγκρούσεις και τη μειωμένη γεωργική παραγωγή στη βορειοανατολική Συρία, μας ώθησαν να στείλουμε σιτάρι στην περιοχή, ανέφερε η Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ.

Η πρώτη παρτίδα σιταριού υποβλήθηκε σε ποιοτικές εξετάσεις και είναι καθ’ οδόν για να παραδοθεί στους Σύρους αγρότες, ανέφερε η Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Συρία.

Μετά από μια δεκαετία πολέμου στη Συρία, οι περισσότεροι οικονομικοί τομείς έχουν επιδεινωθεί, η παραγωγή μειώθηκε και η αύξηση των τιμών συνεχίστηκε.

Διεθνείς εκθέσεις αναφέρουν ότι περισσότερο από το 90% των Σύρων ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας μετά από μια δεκαετία πολέμου.

Ξηρασία

Η γεωργία και η κτηνοτροφία στις επαρχίες της Ράκα, της Χασάκα και της Ντέιρ αλ Ζουρ είναι οι κύριες πηγές εισοδήματος για τις περισσότερες οικογένειες.

Η αδυναμία καλλιέργειας λόγω έλλειψης σπόρων και νερού αποτελούν σοβαρό πρόβλημα στην περιοχή.

Δεδομένου ότι το πρόβλημα των σπόρων οδεύει προς λύση, το ζήτημα του νερού είναι «η επόμενη συριακή τραγωδία», σύμφωνα με δημοσιεύματα των The Times.

Ο ποταμός Χαμπούρ (Χαβώρας στα αρχαία Ελληνικά), παραπόταμος του Ευφράτη, ο οποίος ήταν τόσο φουσκωμένος από πλημμύρες μέχρι πριν από λίγα χρόνια και αποτελούσε αδιαπέραστη πρώτη γραμμή στον πόλεμο μεταξύ του Ισλαμικού Κράτους και των Κούρδων και Χριστιανών εχθρών του, τώρα έχει εξαφανιστεί, ανέφεραν χαρακτηριστικά οι Times.

«Οι ντόπιοι που έφυγαν κατά τη διάρκεια του πολέμου δεν επέστρεψαν για να καλλιεργήσουν τη γη και η έρημος εξαπλώνεται μπροστά σε μια καταστροφική ξηρασία σε ολόκληρη τη Συρία», τονίζουν.

Σχετικά άρθρα