Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ΥΠΕΞ της Ινδίας Τζαϊσχανκάρ συναντήθηκε με τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ στο Ντουμπάι

Ο ΥΠΕΞ της Ινδίας Τζαϊσχανκάρ συναντήθηκε με τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ στο Ντουμπάι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ινδία ή Μπάρατ, Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, Ντουμπάι,

Ο σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ, διάδοχος του Άμπου Ντάμπι και Αναπληρωτής Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων, είχε συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών της Ινδίας, Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσχανκάρ (Subrahmanyam Jaishankar), την Κυριακή.

Ο σεΐχης Μοχάμεντ καλωσόρισε τον Ινδό ΥΠΕΞ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και του ευχήθηκε καλή επίσκεψη.

Ο κ. Τζαϊσχανκάρ μετέφερε τους χαιρετισμούς του Ναρέντρα Μόντι, πρωθυπουργού της Ινδίας, την επιθυμία του για περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών δεσμών και τις ευχές του για συνεχή ευημερία και πρόοδο των Εμιράτων.

Ο σεΐχης Μοχάμεντ ανταπέδωσε τους χαιρετισμούς και εξέφρασε την ελπίδα του για περαιτέρω ανάπτυξη, πρόοδο και σταθερότητα της Ινδίας και του λαού της.

Κατά τη συνάντηση στο Άμπου Ντάμπι, συζήτησαν τη στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ των εθνών τους και διερεύνησαν τρόπους για να σφυρηλατήσουν ακόμη στενότερους δεσμούς.

Αντάλλαξαν επίσης απόψεις για διάφορα θέματα και τις τελευταίες περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.

Στις συνομιλίες υψηλού επιπέδου συμμετείχαν ο σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Χαμάντ, πρόεδρος της «Abu Dhabi Airports Company», ο Αλή αλ Σάμσι, αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και ο Χαλντούν αλ Μουμπάρακ, πρόεδρος της Εκτελεστικής Αρχής Υποθέσεων του Άμπου Ντάμπι και μέλος τού Εκτελεστικού Συμβουλίου του Άμπου Ντάμπι.

Ο κ. Τζαϊσχανκάρ συνάντησε επίσης τον σεΐχη Αμπντουλάχ μπιν Ζαγιέντ, υπουργό Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας, στο Ντουμπάι την Κυριακή, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα ΗΑΕ.

Και οι δύο άνδρες συμφώνησαν να επανεξετάσουν τις προσπάθειες για ενίσχυση των σχέσεων σε όλους τους τομείς, με έμφαση στην οικονομία.

Ο κ. Τζαϊσχανκάρ συνεχάρη τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που επιλέχθηκαν να φιλοξενήσουν τις συνομιλίες για το κλίμα Cop28 το 2023.

Σχετικά άρθρα