Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έκθεση προς το Κογκρέσο: Οι Κούρδοι (SDF) κρατάνε 10.000 αιχμαλώτους του Ισλαμικού Κράτους

Έκθεση προς το Κογκρέσο: Οι Κούρδοι (SDF) κρατάνε 10.000 αιχμαλώτους του Ισλαμικού Κράτους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Χολ Προσφυγικός Καταυλισμός (Συρία), Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES), Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Η έκθεση του Επικεφαλής Γενικού Επιθεωρητή (Lead IG) προς το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών για την Επιχείρηση Inherent Resolve (OIR) τόνισε την προτεραιότητα για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στη βορειοανατολική Συρία.

Η έκθεση κάλυψε τις λεπτομέρειες των στρατιωτικών επιχειρήσεων που διεξήχθησαν στη Συρία είτε από την Ουάσιγκτον μόνη της είτε σε συνεργασία με τις τοπικές δυνάμεις μεταξύ 1ης Ιουλίου 2021 και 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Στη Συρία, το Ισλαμικό Κράτος φάνηκε να εδραιώνεται στην έρημο και ετοιμάζεται για αυξημένη δραστηριότητα στο επόμενο στάδιο της ανταρσίας του, ανέφερε η έκθεση.

Η οργάνωση [Ισλαμικό Κράτος] συνέχισε επίσης να επικεντρώνει τη δραστηριότητα της στον καταυλισμό εκτοπισμένων ατόμων Αλ Χολ, όπου συνέχισε τις δραστηριότητες στρατολόγησης και κατήχησης, πρόσθεσε.

Η έκθεση επεσήμανε ότι οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) με την υποστήριξη του Διεθνούς Συνασπισμού «συνέχισαν να βελτιώνουν την ασφάλεια στις εγκαταστάσεις κράτησης μαχητών του Ισλαμικού Κράτους».

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) διαχειρίζονται 14 κέντρα κράτησης στη βορειοανατολική Συρία, όπου κρατούν περίπου 10.000 κρατούμενους της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), συμπεριλαμβανομένων περίπου 8.000 Ιρακινών και Σύρων.

Περίπου το 61% από αυτούς τους τζιχαντιστές κρατούνται σε δύο κέντρα που διευθύνονται από τις Ειδικές Δυνάμεις των SDF στις πόλεις Χασάκα και Αλ Σαντάντι, με την υποστήριξη του Διεθνούς Συνασπισμού, σύμφωνα με την ιστοσελίδα NorthPress.

Σχετικά άρθρα