Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ουκρανία ενισχύει με 8.500 στρατιώτες και αστυνομικούς τις δυνάμεις της στα σύνορα με τη Λευκορωσία

Η Ουκρανία ενισχύει με 8.500 στρατιώτες και αστυνομικούς τις δυνάμεις της στα σύνορα με τη Λευκορωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λαθρομετανάστες, Λευκορωσία, Μετανάστες, Ουκρανία, Πρόσφυγες,

Η Ουκρανία θα στείλει άλλους 8.500 στρατιώτες και αστυνομικούς καθώς και 15 ελικόπτερα για να φυλάξουν τα σύνορα με τη Λευκορωσία, με στόχο να αποτρέψει πιθανές προσπάθειες μεταναστών να τα διασχίσουν, όπως δήλωσε την Πέμπτη ο ουκρανός υπουργός Εσωτερικών σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγόρησε τη Λευκορωσία ότι ενθαρρύνει τους μετανάστες να έρθουν στο έδαφός της και στη συνέχεια ωθεί χιλιάδες από αυτούς να περάσουν στην Πολωνία και σε άλλα γειτονικά κράτη της ΕΕ ως αντίποινα για τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στο Μινσκ.

Αν και δεν είναι μέλος της ΕΕ, η Ουκρανία είναι επιφυλακτική στο να γίνει ένα άλλο μέτωπο στη μεταναστευτική κρίση.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ντένις Μοναστίρσκι είπε ότι οι νέες δυνάμεις θα περιλαμβάνουν 3.000 συνοριοφύλακες, 3.500 στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς και 2.000 αστυνομικούς.

«Η αεροπορία (από) το υπουργείο Εσωτερικών θα είναι επίσης σε υπηρεσία, συγκεκριμένα 15 ελικόπτερα, τα οποία θα εξασφαλίσουν την κινητικότητα και, εάν χρειαστεί, θα μεταφέρουν τις δυνάμεις μας στα σύνορα», είπε.

Ο Μοναστίρσκι δήλωσε νωρίτερα την Πέμπτη ότι οι Ουκρανοί συνοριοφύλακες, η αστυνομία και η εθνική φρουρά θα πραγματοποιήσουν ασκήσεις στα σύνορα με τη Λευκορωσία.

«Για να αντιμετωπίσουμε την πιθανή κρίση με τους μετανάστες, θα εμπλέξουμε και τις πέντε δομές του Υπουργείου Εσωτερικών ανεξαιρέτως», φέρεται να είπε ο υπουργός στη δήλωση.

Ο Μοναστίρσκι είπε ότι οι τελευταίες ενέργειες θα αποτρέψουν τους μετανάστες από την είσοδο στην Ουκρανία, αλλά η πρώην σοβιετική δημοκρατία θα έπρεπε να επανεξοπλίσει ριζικά τα σύνορά της με τη γειτονική Ρωσία και Λευκορωσία προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον.

Σχετικά άρθρα