Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Bloomberg: Γιατί ο Μπερλουσκόνι επαινεί τον Ντράγκι

Bloomberg: Γιατί ο Μπερλουσκόνι επαινεί τον Ντράγκι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Bloomberg, Ιταλία, Μάριο Ντράγκι, Σίλβιο Μπερλουσκόνι,

Το πρόσωπο του πρώην προέδρου της ΕΚΤ χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στην Ιταλία, όπου ηγείται της κυβέρνησης «έκτακτης ανάγκης».

Ως πρωθυπουργός της Ιταλίας, ο Μάριο Ντράγκι έχει κερδίσει πόντους για τον τρόπο που διαχειρίστηκε μια σειρά ζητημάτων, την πανδημία του Covid-19, την υποτονική οικονομία της χώρας, τη γραφειοκρατία και την εσωτερική πολιτική.

Κέρδισε έτσι τον σεβασμό του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον Ντράγκι.

«Ο πρωθυπουργός τα πηγαίνει καλά», δήλωσε ο Μπερλουσκόνι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, προειδοποιώντας ότι «γνωρίζουμε ότι η ενότητα του έθνους είναι προσωρινή».

Ο Μπερλουσκόνι, ο οποίος ήταν επικεφαλής τριών κυβερνήσεων στην Ιταλία, είπε ότι ελπίζει ότι ο Ντράγκι θα παραμείνει στη θέση του μέχρι το τέλος της θητείας του το 2023, αντί να αναλάβει τον ρόλο του προέδρου Σέρτζιο Ματαρέλα, ο οποίος θα αποχωρήσει από τον αξίωμα τον Ιανουάριο του 2022.

Ο πρώην πρωθυπουργός είναι ο πιο πονηρός πολιτικός που έχει δει ποτέ η Ιταλία, σχολιάζει το Bloomberg, εξηγώντας ότι είναι γνωστό πως ο 85χρονος Μπερλουσκόνι επιθυμεί επίσης τη θέση του Ματαρέλα, θεωρώντας την ως το λογικό τέλος της 30χρονης καριέρας του στην πολιτική σκηνή της Ιταλίας.

Παρά το γεγονός ότι έχει μεγάλη συμβολική αξία και έλλειψη πραγματικής εξουσίας, συνεχίζει το Bloomberg, η δουλειά του προέδρου έχει σημασία καθώς έχει τον τελευταίο λόγο όσον αφορά ποιος χρίζεται πρωθυπουργός στη χώρα, μια ευθύνη που έχει αποδειχθεί πολλές φορές καθοριστική για την Ιταλία.

Ο Ντράγκι είναι το φαβορί για να πάρει τη θέση του Ματαρέλα, καθώς οι περισσότεροι παρατηρητές πιστεύουν ότι είναι απίθανο ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να περάσει από προεκλογική εκστρατεία ως επικεφαλής ενός συνασπισμού.

Σχετικά άρθρα