Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αμερικανοί δώρισαν περισσότερα από 200 «Humvee» στους Κούρδους Πεσμεργκά

Οι Αμερικανοί δώρισαν περισσότερα από 200 «Humvee» στους Κούρδους Πεσμεργκά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές,

Ο υπό αμερικανική ηγεσία Διεθνής Συνασπισμός για την ήττα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) παρέδωσε 250 στρατιωτικά οχήματα στις κουρδικές δυνάμεις των Πεσμεργκά του ιρακινού Κουρδιστάν ως μέρος της υποστήριξής του στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

Ο ταξίαρχος Χοσμάντ Ρασίντ, αναπληρωτής αρχηγός του επιτελείου για τη διοίκηση και την επιμελητεία, δήλωσε ότι 204 τεθωρακισμένα τζιπ «Humvee» και 42 άλλοι τύποι οχημάτων παραδόθηκαν στις δυνάμεις των Πεσμεργκά.

Πρόσθεσε ότι το νέο φορτίο θα διανεμηθεί άμεσα στις κουρδικές ταξιαρχίες για να τις βοηθήσει στον συνεχιζόμενο αγώνα τους κατά των υπολειμμάτων του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Αμερικανός συνταγματάρχης Τζέφρι Τοντ Μπάροουζ, αξιωματούχος του Διεθνούς Συνασπισμού για την ήττα του Ισλαμικού Κράτους, έγραψε στο Twitter ότι η δωρεά στρατιωτικών οχημάτων θα ενισχύσει περαιτέρω την κινητικότητα και την ευελιξία των δυνάμεων των Πεσμεργκά και θα τους παρέχει βελτιωμένες δυνατότητες «πυρός, κίνησης και επικοινωνίας».

Ο Διεθνής Συνασπισμός, σε ανάρτησή του στο Twitter, σημείωσε ότι η στρατιωτική υποστήριξη προς τους Πεσμεργκά και τις ιρακινές δυνάμεις θα εξυπηρετήσει την αποστολή για μια οριστική ήττα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Η δωρεά χρηματοδοτήθηκε μέσω του προγράμματος «Counter-ISIS Train and Equip Fund (CTEF)» που χρηματοδοτείται από το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Σχετικά άρθρα