Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανώτερο στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους συνελήφθη στα σύνορα του Ιράκ με τη Συρία

Ανώτερο στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους συνελήφθη στα σύνορα του Ιράκ με τη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Η ιρακινή Υπηρεσία Πληροφοριών και οι Δυνάμεις Ασφαλείας συνέλαβαν ένα ανώτερο στέλεχος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) που υπηρετούσε ως στρατιωτικός σύμβουλος της οργάνωσης για τις επιχειρήσεις της στην επαρχία Νινευή (βορειοδυτικό Ιράκ), σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση την Τετάρτη.

Το γραφείο Τύπου της ιρακινής Ασφάλειας είπε ότι ο άνδρας συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να εισέλθει παράνομα στα εδάφη του Ιράκ από μια γειτονική χώρα.

Η ανακοίνωση δεν αποκάλυψε το όνομα της χώρας και την ταυτότητα του υπόπτου.

Ωστόσο, ανέφερε ότι ο άνδρας είχε εργαστεί στο παρελθόν ως επικεφαλής των οικονομικών επιχειρήσεων του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή Καζίρα της Συρίας.

Την ίδια μέρα, οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας ανακοίνωσαν τη σύλληψη 15 ατόμων που προσπάθησαν να περάσουν παράνομα τα σύνορα από τη Συρία και να εισέλθουν στα ιρακινά εδάφη στα βόρεια της χώρας.

Η ομάδα εντοπίστηκε από τους Ιρακινούς συνοριοφύλακες που είναι εφοδιασμένοι με θερμικές κάμερες για τον έλεγχο των συνόρων.

Τους έστησαν ενέδρα στο χωριό Μουσαϊράφα κοντά στη Ραμπιάα, δυτικά της Μοσούλης, πρόσθεσε η ανακοίνωση.

Τα άτομα, όλοι Σύροι υπήκοοι, απελάθηκαν στη Συρία μέσω επίσημων οδών.

Σχετικά άρθρα