Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τρία ντρόουν συμμετείχαν στην επίθεση στην οικία του Ιρακινού πρωθυπουργού

Τρία ντρόουν συμμετείχαν στην επίθεση στην οικία του Ιρακινού πρωθυπουργού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαγδάτη, Ιράκ, Μουστάφα αλ Καντίμι,

Τουλάχιστον τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη (δρόνοι) φορτωμένα με εκρηκτικά χρησιμοποιήθηκαν την Κυριακή μετά τα μεσάνυχτα κατά την επίθεση στην κατοικία του Ιρακινού πρωθυπουργού Μουσταφά Αλ-Καντίμι, δήλωσε το υπουργείο Εσωτερικών του Ιράκ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αρχικής έρευνας, δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας, ενώ το τρίτο προσέκρουσε στην κατοικία του πρωθυπουργού με αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι φρουροί, ανέφερε το υπουργείο σε επίσημη ανακοίνωση.

Προηγούμενες αναφορές ανέφεραν ότι οι δρόνοι εκτοξεύτηκαν από τη Βαγδάτη, αλλά το ποιοι βρίσκονται πίσω από την επίθεση δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.

Περίπου στις 02.15 της Κυριακής, η κατοικία του πρωθυπουργού Καντίμι δέχθηκε επίθεση από τουλάχιστον ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος γεμάτο εκρηκτικά, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι φρουροί της προσωπικής προστασίας του πρωθυπουργού. Ο ίδιος ο Καντίμι δεν έπαθε τίποτα.

Η επίθεση σημειώθηκε μια ημέρα αφότου οι ηγέτες της σιιτικής πολιτοφυλακής απείλησαν με εκδίκηση για τον θάνατο ενός υποστηρικτή τους που σκοτώθηκε κατά τις διαδηλώσεις της Παρασκευής στη Βαγδάτη.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός Καντίμι, ο οποίος είναι και ο γενικός διοικητής των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων, προήδρευσε σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η συνάντηση επανέλαβε ότι οι υπεύθυνοι για την επίθεση θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Σχετικά άρθρα