Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Να χαρακτηριστεί η Μουσουλμανική Αδελφότητα τρομοκρατική οργάνωση ζητούν Αμερικανοί γερουσιαστές και βουλευτές

Να χαρακτηριστεί η Μουσουλμανική Αδελφότητα τρομοκρατική οργάνωση ζητούν Αμερικανοί γερουσιαστές και βουλευτές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αδελφοί Μουσουλμάνοι - Μουσουλμανική Αδελφότητα, Αμερικανικό Κογκρέσο, Βουλή των Αντιπροσώπων (ΗΠΑ), Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Στέιτ Ντιπάρτμεντ,

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τεντ Κρουζ (Ted Cruz) και ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Μάριο Ντιάζ Μπαλάρτ (Mario Díaz-Balart) παρουσίασαν αυτήν την εβδομάδα ένα νομοσχέδιο που προτρέπει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να χρησιμοποιήσει τη νομική του εξουσία για να χαρακτηρίσει την Μουσουλμανική Αδελφότητα ως ξένη τρομοκρατική οργάνωση, σημειώνει το Sky News Arabia και αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Αυτή η ενέργεια, σύμφωνα με τη δήλωση του Κρουζ, απαιτεί από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να αναφέρει στο Κογκρέσο εάν η Μουσουλμανική Αδελφότητα εμπίπτει στα νομικά κριτήρια για έναν τέτοιο χαρακτηρισμό και, εάν ναι, «θα επιτρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες να προβούν σε ενέργειες που θα μπορούσαν να καταπνίξουν τη χρηματοδότηση που λαμβάνει η Αδελφότητα για να προωθήσει τις κακόβουλες δραστηριότητές της».

Παρουσιάζοντας το νομοσχέδιο, ο γερουσιαστής Κρουζ είπε:

«Είναι καιρός να ενώσουμε τους συμμάχους μας στον αραβικό κόσμο για να αναγνωρίσουμε επίσημα την Αδελφότητα για αυτό που πραγματικά είναι, μια τρομοκρατική οργάνωση.

»Έτσι σήμερα, είμαι περήφανος που επαναφέρω αυτό το νομοσχέδιο για να παροτρύνω την κυβέρνηση Μπάιντεν να τους ορίσουμε ως τέτοιους. (…) Είναι καθήκον μας να λογοδοτήσουμε τους Αδελφούς Μουσουλμάνους για τον ρόλο τους στη χρηματοδότηση και την προώθηση της τρομοκρατίας σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή».

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Ινχόφε (Jim Inhofe) δήλωσε:

«Από την ίδρυση της Αδελφότητας στην Αίγυπτο, οι ομάδες θυγατρικών της Αδελφότητας προπαγάνδισαν και υποκινούσαν μίσος εναντίον Χριστιανών, Εβραίων και άλλων Μουσουλμάνων, ενώ υποστηρίζουν ριζοσπάστες τρομοκράτες…

»Είμαι στην ευχάριστη θέση να ενωθώ με τους συναδέλφους μου σήμερα στην εκ νέου εισαγωγή αυτής της νομοθεσίας καλώντας το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να εξετάσει τη σχέση της Αδελφότητας με ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις.

»Οι τρομοκρατικές οργανώσεις και εκείνες που ενθαρρύνουν τη βία πρέπει να λογοδοτήσουν».

Σχετικά άρθρα