Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν όρισε τον Φουάτ Οκτάι κυβερνήτη της κατεχόμενη Κύπρου – Κι ο γαμπρός του Ερντογάν στην κομπίνα

Ο Ερντογάν όρισε τον Φουάτ Οκτάι κυβερνήτη της κατεχόμενη Κύπρου – Κι ο γαμπρός του Ερντογάν στην κομπίνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμμόχωστος, Βαρώσια, Εφημερίδα Φιλελεύθερος, Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, Τουρκία,

Με εντολές Ερντογάν, ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, έχει αναλάβει και καθήκοντα Κυβερνήτη των Kατεχομένων στην Κύπρο με στόχο τον πλήρη και ασφυκτικό έλεγχο σε όλα τα πεδία.

Εποπτικό ρόλο έχει η «πρεσβεία» της Τουρκίας στα Kατεχόμενα, που διεκπεραιώνει τις εντολές και ενημερώνει την Άγκυρα.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο της Κύπρου, το καθεστώς Ερντογάν δεν εμπιστεύεται τους Τουρκοκύπριους πολιτικούς και με τις παρεμβάσεις του επιχειρεί να περιορίσει τον ρόλο τους.

Είναι προφανές πως η τοποθέτηση σε σημαντικές θέσεις εποίκων επιβεβαιώνει τα πιο πάνω και ενισχύει με αυτόν τον τρόπο τα κανάλια επικοινωνίας μεταξύ Άγκυρας και Κατεχομένων. 

Μια αξιοσημείωτη λεπτομέρεια, η οποία δείχνει την εξάρτηση από την Τουρκία ακόμη και σε θέματα διαφθοράς, είναι το πώς αξιοποιείται το λεγόμενο υπουργείο τουρισμού του ψευδοκράτους.

Έχοντας την αρμοδιότητα για την έκδοση και ανανέωση αδειών του καζίνο το «υπουργείο» αποτελεί για πολλούς το μήλον της Έριδος.

Αξιωματούχοι του ψευδοκράτους που θήτευσαν στο «υπουργείο» αυτό έχουν κατηγορηθεί για δωροδοκία και διαφθορά.

Ένας πρώην ψευδοπρωθυπουργός και «βουλευτής», ο Χουσεΐν Οζκιουργκιούν, αναγκάστηκε να… μεταναστεύσει στην Τουρκία όταν ξεκίνησε εναντίον του έρευνα για θέματα δωροδοκίας.  

Για την Άγκυρα, πέραν του ότι αποφασίζει για τον κατάλογο των «υπουργών», η προσοχή εστιάζεται ιδιαίτερα στα «υπουργεία» Οικονομικών (λόγω των τουρκικών κονδυλίων) και εσωτερικών, για την προώθηση των «υπηκοοτήτων», θέμα που χειρίζεται ο Ερντογάν.

Είναι σαφές πως εκτός των παρεμβάσεων, που έχουν να κάνουν με τον στρατηγικό έλεγχο της Κύπρου, υπάρχουν και προσωπικές δράσεις, επιχειρηματικού χαρακτήρα από την οικογένεια Ερντογάν και τους φίλους του.

Το σχέδιο Κύπρος, έχει αναλάβει ο γαμπρός του Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Η επόμενη «προέλαση» των επιχειρηματιών αυτών θα είναι η περίκλειστη περιοχή της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

Πηγή: Φιλελεύθερος Κύπρου

Σχετικά άρθρα