Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτό είναι το νέο «αρχηγείο» της ελληνικής κοινότητας Σίδνεϊ

Αυτό είναι το νέο «αρχηγείο» της ελληνικής κοινότητας Σίδνεϊ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστραλία, Ελληνική Ομογένεια, Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νέας Νότιας Ουαλίας (Ελληνική Κοινότητα Σίδνεϊ), Νέα Νότια Ουαλία, Σίδνεϊ,

Μιλώντας στο Ελληνικό Πρόγραμμα-SBS Greek, ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Νέας Νότιας Ουαλίας, Χάρης Δανάλης, εξήγησε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο κατέληξε στην απόφαση πως ο σημερινός μεγάλος χώρος στο προάστειο Lakemba του Σίδνεϊ είναι ο καταλληλότερος για να αναγερθεί το νέο «Κοινοτικό Μέγαρο» που θα αποτελεί και Πολιτιστικό Κέντρο.

Ανέφερε ότι έχουν καταστρωθεί ήδη, από τον ομογενή αρχιτέκτονα Νικήτα Κατρή, τα προκαταρκτικά σχέδια (κεντρική φωτογραφία).

Εξωτερικά το νέο οίκημα θα περιέχει αρκετά αρχαιοελληνικά στοιχεία και εσωτερικά θα περιλαμβάνει σύγχρονους χώρους πολλαπλών χρήσεων (όπως θέατρο, εστιατόριο, γραφεία, αίθουσες συνεδριάσεων, βιβλιοθήκη και ενοικιαζόμενα καταστήματα και γραφεία).

Τα σχέδια παρουσιάστηκαν πρόσφατα σε άτυπη συνάντηση Κοινοτικών παραγόντων και θα ακολουθήσει παρουσίαση και συζήτηση στο πλαίσιο προσεχών συνελεύσεων της Κοινότητας.

Ο κ. Δανάλης είπε ότι το κόστος για την ανέγερση θα είναι μεγάλο, αλλά όπως τόνισε η Κοινότητα είναι σε καλό οικονομικό δρόμο καθώς έχει σημαντικά έσοδα από τις επενδύσεις ακινήτων της, αλλά και από σημαντικό ποσόν που έχει ως αποταμίευση.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Δανάλης γνωστοποίησε πως η ετήσια γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου και οι εκλογές για την ανάδειξη Δ.Σ. θα ορισθούν κατά πάσα πιθανότητα για τον Ιανουάριο.

Σχετικά άρθρα