Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε σε Κούρδους Πεσμεργκά βόρεια του Κιρκούκ

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε σε Κούρδους Πεσμεργκά βόρεια του Κιρκούκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κιρκούκ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές,

Οι δυνάμεις των Πεσμεργκά του ιρακινού Κουρδιστάν απέκρουσαν το βράδυ της Τετάρτης επίθεση τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) κοντά στο Πρντέ (Αλτούν Κούπρι), βόρεια της επαρχίας Κιρκούκ, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Το κουρδικό υπουργείο Πεσμεργκά είπε ότι οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν σε μια μονάδα της 2ης Ταξιαρχίας των κουρδικών δυνάμεων κοντά στην περιοχή Πρντέ, επιβεβαιώνοντας ότι η επίθεση δεν είχε θύματα.

Το υπουργείο υπενθύμισε περαιτέρω ότι η τζιχαντιστική οργάνωση συνεχίζει να εκμεταλλεύεται το χάσμα ασφαλείας μεταξύ των κουρδικών και ιρακινών δυνάμεων για να αποσταθεροποιήσει την περιοχή.

Το περασμένο Σάββατο, το Ισλαμικό Κράτος πραγματοποίησε άλλη μια επίθεση στις δυνάμεις Πεσμεργκά στην ίδια περιοχή και σκότωσε δύο στρατιώτες Πεσμεργκά.

Η ένοπλη οργάνωση εξακολουθεί να αποτελεί σοβαρή απειλή για την ασφάλεια σε διάφορες περιοχές του Ιράκ, ειδικά στα αμφισβητούμενα εδάφη μεταξύ ιρακινού Κουρδιστάν και ομοσπονδιακής κυβέρνησης του Ιράκ.

Ερμπίλ και Βαγδάτη προσπαθούν να καλύψουν το κενό ασφαλείας σε αυτές τις περιοχές και να αποτρέψουν την ανασυγκρότηση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Έχουν σχηματίσει δύο κοινές ταξιαρχίες που λέγεται ότι θα ξεκινήσουν εκπαιδεύσεις μέχρι τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο, ως μέρος των συλλογικών προσπαθειών για την αντιμετώπιση των ανησυχιών για την ασφάλεια στα αμφισβητούμενα κουρδικά εδάφη.

Σχετικά άρθρα