Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΗΠΑ: Η Κύπρος καλά κάνει με το φυσικό αέριο

ΗΠΑ: Η Κύπρος καλά κάνει με το φυσικό αέριο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κύπρος, Τζεν Ψάκη, Τουρκία, Φυσικό Αέριο,

Στο πλευρό της Κύπρου στέκονται οι ΗΠΑ στο θέμα της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην ΑΟΖ του νησιού αφού όπως δήλωσε για άλλη μία φορά η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζεν Ψάκι, «αναγνωρίζουμε το δικαίωμα της Δημοκρατίας της Κύπρου να αναπτύξει τους πόρους της, εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της».

Παράλληλα επεσήμανε με νόημα ότι είναι σημαντικό να αποφεύγονται “δραστηριότητες που πιθανόν να αυξήσουν τις εντάσεις στην περιοχή”.

Η δήλωση αυτή έγινε σε ερώτηση δημοσιογράφου για την συνεχιζόμενη ένταση που προκαλεί η Τουρκία στέλνοντας για άλλη μία φορά πολεμική φρεγάτα στην περιοχή των γεωτρήσεων.

«Πιστεύουμε όπως πάντα, ότι τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου του νησιού, όπως και όλοι οι πόροι του, πρέπει να μοιραστούν ακριβοδίκαια μεταξύ των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης» υπογράμμισε η Τζεν Ψάκι επαναλαμβάνοντας επίσης ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να υποστηρίζουν τις προσπάθειες για την επανένωση του νησιού σε μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία.

Σχετικά άρθρα