Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Λουξεμβούργο νομιμοπoίησε τη χρήση κάνναβης

Το Λουξεμβούργο νομιμοπoίησε τη χρήση κάνναβης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κάνναβη, Λουξεμβούργο,

Μαζί με τον Καναδά στη Βόρεια Αμερική και την Ουρουγουάη στη Νότια Αμερική, το Λουξεμβούργο έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που νομιμοποίησε την καλλιέργεια κάνναβης για ψυχαγωγική χρήση.

Ορισμένα κράτη, όπως η Ολλανδία και η Πορτογαλία, επιτρέπουν τη φαρμακευτική χρήση και άλλες εξαιρέσεις, αλλά αυτή η μικρή χώρα συμφώνησε ότι ήρθε η ώρα να αφήσει τους ενήλικες να πάρουν τις δικές τους αποφάσεις σχετικά με τις ουσίες που θέλουν να καταναλώσουν.

Σύμφωνα με μια νέα δέσμη νομοθετικών διατάξεων, οι ενήλικες στο Λουξεμβούργο θα μπορούν να καλλιεργούν έως και τέσσερα φυτά για προσωπική χρήση και να μεταφέρουν έως και τρία γραμμάρια πάνω τους.

Η δημόσια κατανάλωση εξακολουθεί να είναι παράνομη, αν και τα πρόστιμα θα μειωθούν δραστικά.

Τα όρια για την περιεκτικότητα της κάνναβης σε THC θα καταργηθούν.

Οι πωλήσεις και η διανομή θα είναι επίσης ανεξέλεγκτες, ανοίγοντας νέους δρόμους φορολογητέων εσόδων για την κυβέρνηση που θα χρησιμοποιηθούν για «την πρόληψη του εθισμού, την εκπαίδευση και την υγειονομική περίθαλψη», δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Τι είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης

«Σκεφτήκαμε ότι έπρεπε να δράσουμε, έχουμε πρόβλημα με τα ναρκωτικά και η κάνναβη είναι το ναρκωτικό που χρησιμοποιείται περισσότερο και αποτελεί μεγάλο μέρος της παράνομης αγοράς», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σαμ Τάνσον.

«Θέλουμε να ξεκινήσουμε επιτρέποντας στους ανθρώπους να την καλλιεργούν στο σπίτι τους.

»Η ιδέα είναι ότι ο καταναλωτής δεν βρίσκεται σε παράνομη κατάσταση αν καταναλώνει κάνναβη και ότι δεν υποστηρίζουμε ολόκληρη την παράνομη αλυσίδα από την παραγωγή μέχρι τη μεταφορά και την πώληση, που συνδέεται με πολλή δυστυχία.

»Θέλουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να απομακρυνθούν όλο και περισσότεροι από την παράνομη μαύρη αγορά».

Όπως συνέβη με 11 από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ, κάθε προοδευτική απόφαση για αποποινικοποίηση και απορρύθμιση διευκόλυνε τα επόμενα νομοθετικά σώματα να κάνουν το ίδιο βήμα.

Ως εκ τούτου, η γειτονική χώρα του Λουξεμβούργου, η Γερμανία, η οποία υποδέχεται μια νέα κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει το Κόμμα των Πρασίνων, θεωρείται πιθανός ακόλουθος, καθώς το κόμμα έχει υποστηρίξει στο παρελθόν την ψυχαγωγική χρήση της κάνναβης.

Σχετικά άρθρα