Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θερίζει ο κορωνοϊός σε Ρωσία, Τσεχία και Ρουμανία

Θερίζει ο κορωνοϊός σε Ρωσία, Τσεχία και Ρουμανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Ρουμανία, Ρωσία, Τσεχία,

Aντιμέτωπες με το νέο κύμα του κορωνοϊού βρίσκονται η Τσεχία και η Ρωσία, όπου τα κρούσματα και οι θάνατοι έχουν πάρει την ανιούσα.

Ειδικότερα, η Δημοκρατία της Τσεχίας κατέγραψε τη Δευτέρα 7.591 νέα κρούσματα, ο υψηλότερος ημερήσιος απολογισμός από το τέλος Μαρτίου, όπως μετέδωσε σήμερα το τσέχικο ραδιόφωνο.

Την ίδια ημέρα της περασμένης εβδομάδας είχαν εντοπιστεί 4.277 νέα κρούσματα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στη χώρα αυτή των 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων νοσηλεύονται με covid 1.813 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 284 στην εντατική. Μέχρι χθες οι πλήρως εμβολιασμένοι ανέρχονταν σε 6,09 εκατομμύρια.

Κορωνοϊός – Ρωσία: Νέο ρεκόρ στους νεκρούς

Παράλληλα, ο ημερήσιος αριθμός των νεκρών από COVID-19 στη Ρωσία ανήλθε σήμερα σε 1.178 -επίπεδο ρεκόρ- εν μέσω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων που καταγράφεται και που έχει υποχρεώσει τις αρχές να επιβάλουν μερικό lockdown σε εθνικό επίπεδο.

Η κυβερνητική υπηρεσία διαχείρισης του κορωνοϊού ανέφερε επίσης 39.008 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων τα 5.736 στη Μόσχα.

Ρουμανία: «Φράκαραν» οι ΜΕΘ σε όλη τη χώρα

Την ίδια ώρα, η Ρουμανία κατέγραψε νέο ρεκόρ 591 θανάτων από την COVID-19 το 24ωρο που πέρασε, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, και δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμες κλίνες στις μονάδες εντατικής θεραπείας στη χώρα, τη δεύτερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού κατά της νόσου που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.

Τα νέα κρούσματα ανήλθαν σε 11.000 το προηγούμενο 24ωρο, σημειώνοντας κάποια μικρή μείωση από τους αριθμούς που καταγράφονταν κατά την κορύφωση της επιδημίας τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Η πανδημία της COVID-19 έχει προκαλέσει τον θάνατο 48.664 ανθρώπων στη χώρα μέχρι στιγμής.

Η Ρουμανία έχει εμβολιάσει πλήρως σχεδόν το 37% του ενήλικου πληθυσμού της και, μολονότι ο αριθμός των εμβολιασμών που γίνονται την ημέρα αυξήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες, παραμένουν υψηλά τα ποσοστά των ανθρώπων που διατηρούν επιφυλάξεις απέναντι στα εμβόλια, εξαιτίας της έλλειψης εμπιστοσύνης στους κρατικούς θεσμούς και των εκστρατειών παραπληροφόρησης.

Σχετικά άρθρα