Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλεξάνταρ Βούτσιτς: Φταίει η ΕΕ που παραιτήθηκε ο Ζάεφ

Αλεξάνταρ Βούτσιτς: Φταίει η ΕΕ που παραιτήθηκε ο Ζάεφ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλεξάνταρ Βούτσιτς, Βαλκάνια, Βόρεια Μακεδονία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ζόραν Ζάεφ, Σερβία, Σκόπια,

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς εξέφρασε τη θέση του για την παραίτηση του πρωθυπουργού Ζάεφ μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των τοπικών εκλογών στη Βόρεια Μακεδονία (ΒΜΚ), λέγοντας ότι οφείλεται στην απογοήτευση του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας από τις ενταξιακές συνομιλίες.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας εκτίμησε ότι η παραίτηση του πρωθυπουργού της ΒΜΚ, Ζόραν Ζάεφ, δεν είναι μόνο συνέπεια του αποτελέσματος που πέτυχε το κόμμα του στις τοπικές εκλογές, αλλά και προσωπική απογοήτευση από τις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).

«Είπαν ότι εάν υπογράψει τη Συμφωνία των Πρεσπών, η Βόρεια Μακεδονία θα έχει συνομιλίες με την ΕΕ, αλλά αυτό δεν συνέβη», δήλωσε ο Βούτσιτς στην Pink TV από τη Γλασκώβη, όπου συμμετείχε στη σύνοδο του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή.

Είπε ότι μετά την παραίτηση Ζάεφ παραμένουν πολλά ερωτηματικά για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα το επόμενο διάστημα, δηλ. αν θα γίνουν νέες εκλογές ή θα παραμείνει η σημερινή πλειοψηφία, αν θα αλλάξει η στάση απέναντι στη Βουλγαρία και αν θα επιδεινωθούν οι πολιτικές συνθήκες στη Βόρεια Μακεδονία.

Το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug, εν τω μεταξύ, ανέφερε ότι το γραφείο του παραιτηθέντα πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ, είχε πει ότι δεν θα ταξιδέψει στο Βελιγράδι, αλλά θα στείλει άλλον πολιτικό εκπρόσωπο στη συνάντηση πρωτοβουλίας των «Ανοιχτών Βαλκανίων».

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σύμφωνα με την τελευταία του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σκέφτεται να ακυρώσει τη συνάντηση που είχε προγραμματιστεί για τις 3 και 4 Νοεμβρίου στο Βελιγράδι, αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Σχετικά άρθρα