Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΕΡΤ: Τι απάντησε ο Ερντογάν για την Ανατολική Μεσόγειο – Διέψευσε τον Μπάιντεν

ΕΡΤ: Τι απάντησε ο Ερντογάν για την Ανατολική Μεσόγειο – Διέψευσε τον Μπάιντεν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμανουέλ Μακρόν, ΕΡΤ, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μεσόγειος Θάλασσα, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σύνοδος G20, Τζο Μπάιντεν, Τουρκία,

Διέψευσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο Tούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο τέλος των εργασιών του G20 της Ρώμης, απαντώντας σε ερώτηση του ανταποκριτή της ΕΡΤ, Κρίστιαν Μαυρή, για την Ανατολική Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση του ανταποκριτή της ΕΡΤ, Κριστιαν Μαυρή, σχετικά με το εάν ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν του ζήτησε να απέχει από οποιαδήποτε κλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε «η Ανατολική Μεσόγειος δεν ήταν στην ατζέντα του, ούτε στη δική μου είναι».

Ο Ερντογάν απάντησε και σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το ζήτημα της δημιουργίας Ευρωπαϊκού στρατού, και είπε ότι δεν είναι κάτι πραγματοποιήσιμο.

Επίσης, ο Τούρκος Πρόεδρος σημείωσε πως με τον Μακρόν συζήτησαν για τους εξοπλισμούς που παρέχει η Γαλλία στην Ελλάδα, και τόνισε πως η Τουρκία εξέφρασε την ανησυχία της.

«Εμείς μιλάμε έξω από τα δόντια», είπε ο Εντογάν, «δεν κρύβουμε τίποτα, δεν έχουμε κρυφή ατζέντα».

Επίσης, ο ίδιος τόνισε πως σχετικά με το θέμα της Λιβύης θεωρεί περιττό να γίνει μια συνάντηση για την Βορειοαφρικανική χώρα, κάτι που αντιθέτως θέλει ο Μακρόν.

Τέλος, υπήρξε αναφορά στο ζήτημα των F35 και F16. «Αυτή η συνάντηση με τον Μπάιντεν ήταν περιορισμένη», είπε ο Εντογάν.

«Είδα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει μια θετική προσέγγιση.

»Αλλά η αγορά των αεροπλάνων εξαρτάται από το ΝΑΤΟ και το Κογκρέσο και περιμένουμε να δείξει μια εποικοδομητική προσέγγιση».

Τι έγινε στη συνάντηση Μπάιντεν – Ερντογάν

Ο Τζο Μπάιντεν συνάντησε τελικά τον Ταγίπ Ερντογάν στη Ρώμη… και τα τουρκικά ΚΡΑΤΙΚΑ μέσα πανηγυρίζουν για την μεγαλύτερη διάρκεια της σε σχέση με το προγραμματισμένο εικοσάλεπτο.

Αυτό που παραλείπουν να αναφέρουν είναι ότι, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός Πρόεδρος του έθεσε όλα τα ζητήματα-αγκάθια στις τουρκοαμερικανικές σχέσεις, ενώ ο Ερντογάν δεν απέσπασε τίποτα από όσα επεδίωκε.

Στο μεταξύ, σαφές μήνυμα έστειλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Άγκυρα πως θα πρέπει να γίνουν ουσιαστικές αλλαγές όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία με αφορμή και την υπόθεση της φυλάκισης του ακτιβιστή Οσμάν Καβάλα.

ΠΗΓΗ: ertnews,gr

Σχετικά άρθρα