Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ελεύθεροι Πολιορκημένοι – Κομπάνι: “Μας κάνουν επίθεση οι Τσετσένοι τζιχαντιστές”

Ελεύθεροι Πολιορκημένοι – Κομπάνι: “Μας κάνουν επίθεση οι Τσετσένοι τζιχαντιστές”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Twitter, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζενάν Μουσά, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

“Χιλιάδες τζιχαντιστές μας κάνουν επίθεση” σημειώνουν στα social media, οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι Κούρδοι στην Κομπάνι.

Πυροβολισμοί ακούγονται από πολλά σημεία της πόλης, αφού όπως προκύπτει οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους προωθούνται μέσα στην πόλη.

Σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες, την μάχη την έχουν αναλάβει τα τάγματα θανάτου των Τσετσένων και των Ουζμπέκων.

“Ακούμε να μιλάνε ρώσικα από τα γουόκι τόκι” σημειώνει η Τζενάν Μουσά, η μόνη ρεπόρτερ που είναι μέσα στην Κομπάνι μαζί με τους Κούρδους.΄

Όπως εκτιμούν οι Κούρδοι, οι μάχες μέσα στην πόλη μπορεί να κρατήσουν και ημέρες, αλλά δηλώνουν αποφασισμένοι να πεθάνουν παρά να παραδοθούν.

Το τραγικό στην περίπτωση της Κομπάνι είναι ότι πολύ κοντά, ούτε στο ένα χιλιόμετρο, είναι παραταγμένα τα τανκς των Τούρκων και δεν τους βοηθούν.

Όμως η Τουρκία το ξέρουμε ότι στηρίζει με νύχια και με δόντια το Ισλαμικό Κράτος.

Το άλλο που είναι πιο τραγικό είναι ότι οι συμμαχικές δυνάμεις δεν έχουν ρίξει ούτε μία βόμβα σήμερα, την πιο κρίσιμη ημέρα της πολιορκίας της πόλης.

Σχετικά άρθρα