Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ιράκ επέστρεψε 38 παιδιά Αζέρων τζιχαντιστών στο Αζερμπαϊτζάν

Το Ιράκ επέστρεψε 38 παιδιά Αζέρων τζιχαντιστών στο Αζερμπαϊτζάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αζερμπαϊτζάν, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Παιδιά, Τζιχαντιστές,

Το Ιράκ επέστρεψε την Τετάρτη στο Αζερμπαϊτζάν 38 παιδιά Αζέρων τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, επιβεβαίωσε το ιρακινό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Αχμέντ αλ-Σαχάφ, εκπρόσωπος του ιρακινού υπουργείου Εξωτερικών, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι τα παιδιά παραδόθηκαν στην πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στη Βαγδάτη σε συνεργασία με το ιρακινό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Τα παιδιά, που λέγεται ότι επέστρεψαν στη χώρα καταγωγής τους, ήταν με τις μητέρες τους που καταδικάστηκαν σε φυλάκιση για τους δεσμούς τους με την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, εξήγησε ο Ιρακινός εκπρόσωπος.

Το Ιράκ έχει παραδώσει 112 παιδιά τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο Αζερμπαϊτζάν από τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με τα διαθέσιμα επίσημα στοιχεία.

Το Ιράκ έχει μέχρι στιγμής παραδώσει συνολικά 300 παιδιά μεταξύ ενός και τεσσάρων ετών, οικογενειών του Ισλαμικού Κράτους, στις χώρες καταγωγής τους.

Το Ιράκ, τα τελευταία χρόνια, έχει καταδικάσει εκατοντάδες ανθρώπους σε ισόβια κάθειρξη ή σε θάνατο για τους δεσμούς τους με το Ισλαμικό Κράτος.

Μεταξύ των καταδικασθέντων ήταν άνδρες και γυναίκες.

Σχετικά άρθρα