Ισλαμικό ΚράτοςΜετάλλαξη Όμικρον
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η τουρκική Βουλή ενέκρινε παράταση των νεο-οθωμανικών εισβολών για δύο ακόμα χρόνια

Η τουρκική Βουλή ενέκρινε παράταση των νεο-οθωμανικών εισβολών για δύο ακόμα χρόνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ιράκ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τουρκία,

Το τουρκικό κοινοβούλιο επικύρωσε την Τρίτη την παράταση της ανάπτυξης τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων για διασυνοριακές επιχειρήσεις στο Ιράκ και τη Συρία για δύο επιπλέον χρόνια.

Η πρόταση υποστηρίχθηκε από το κυβερνών «Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης» (AKP), το εθνικιστικό κόμμα των Γκρίζων Λύκων MHP και το αντιπολιτευόμενο επίσης ακροδεξιό «Καλό Κόμμα» (διάσπαση των Γκρίζων Λύκων), σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Ωστόσο, η πρόταση απορρίφθηκε από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP) και το φιλοκουρδικό σοσιαλιστικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP).

Με βάση την απόφαση Βουλής θα επιτραπεί στον τουρκικό στρατό να διεξάγει διασυνοριακές επιχειρήσεις στις παραμεθόριες περιοχές της περιοχής του ιρακινού Κουρδιστάν και βορειοανατολικά της Συρίας (συριακό Κουρδιστάν) για δύο ακόμη χρόνια, αρχής γενομένης από τις 30 Οκτωβρίου 2021 έως τις 30 Οκτωβρίου 2023.

Η απόφαση της τουρκικής Βουλής υποστηρίζει ότι οι συγκρούσεις κοντά στα τουρκικά σύνορα θα συνεχίσουν να αποτελούν απειλή για τη χώρα.

Ο τουρκικός στρατός έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν αρκετές επιχειρήσεις κατά του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) και άλλων κουρδικών δυνάμεων στα βορειοανατολικά της Συρίας τα τελευταία χρόνια. Το PKK θεωρείται από την Άγκυρα ως «τρομοκρατική οργάνωση».

Σχετικά άρθρα