Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

#kobane – Οι πιο κρίσιμες ώρες της πολιορκίας μέσω twitter

#kobane – Οι πιο κρίσιμες ώρες της πολιορκίας μέσω twitter
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Twitter, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Σύμφωνα με τα όσα γράφουν οι δημοσιογράφοι στο twitter, #kobane, το Ισλαμικό Κράτος μπόρεσε να προωθηθεί μέχρι τα πρώτα κτίρια της Κομπάνι εξαπολύοντας επιθέσεις αυτοκτονίας με παγιδευμένα αυτοκίνητα βόμβες.

Οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα βόμβες όπως σε άλλες εποχές οι πολιορκητές είχαν τους πολιορκητικούς κριούς. Συνήθως οι οδηγοί αυτών των αυτοκινήτων είναι έφηβοι που έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου, ότι δηλαδή εάν ανατιναχθούν με το αυτοκίνητο πάνω στις θέσεις του εχθρού, θα πάνε με τη μία στον παράδεισο.

Δεν είναι ξεκάθαρο πόσες επιθέσεις αυτοκτονίας έγιναν με αυτοκίνητα πάνω στα οχυρώματα των Κούρδων, αλλά πρέπει να ήταν αρκετές.

Δημοσιογράφοι επίσης μεταδίδουν ότι πρέπει να υπάρχει μεγάλος αριθμός τραυματιών στην πόλη, διότι βλέπουν πρωτοφανή κινητικότητα από ασθενοφόρα.

Εν τω μεταξύ, μια πολύ σημαντική καταγγελία Γερμανίδας που βρίσκεται στην περιοχή, αναφέρει στο twitter ότι φάλαγγα με οχήματα του Ισλαμικού Κράτους πέρασαν από την Τουρκία στη Συρία. Με τις “ευλογίες” της τουρκικής κυβέρνησης φυσικά.

tweet

Τέλος, υπάρχουν αναφορές ότι πολλοί κάτοικοι της πόλης, που είχαν μείνει μέχρι και τη Δευτέρα στα σπίτια τους, προσπαθούν να την εγκαταλείψουν.

Στο twitter επικρατεί οργή για την απραξία των ΗΠΑ. Κατηγορούν τον Ομπάμα και τη Δύση ότι πρόδωσε τους Κούρδους και ότι παρέα με την Τουρκία οι ΗΠΑ παραδίδουν την Κομπανί στο Ισλαμικό Κράτος. Η κατακραυγή ενάντια στον Μπάρακ Ομπάμα είναι παγκόσμια. Παρακολουθείστε live μέσω twitter τι γράφεται για την Κομπανί #kobane:


Σχετικά άρθρα