Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

25χρονη Τουρκάλα γιατρός σκοτώθηκε σε τροχαίο μετά από εφημερία 36 ωρών

25χρονη Τουρκάλα γιατρός σκοτώθηκε σε τροχαίο μετά από εφημερία 36 ωρών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Νοσοκομειακοί Γιατροί, Τουρκία, Τροχαίο,

Σάλος και οργισμένες αντιδράσεις έχουν προκληθεί στην Τουρκία μετά το τροχαίο δυστύχημα μίας 25χρονης γιατρού σε δρόμο της Άγκυρας.

Η νεαρή γιατρός, Ρουμεϊσά Μπερίν γυρνούσε στο σπίτι της έπειτα από 36ωρη εφημερία σε δημόσιο νοσοκομείο και υπό αδιευκρίνιστα αίτια καρφώθηκε σε φορτηγό.

Η πρόσκρουση ήταν τόσο σφοδρή μάλιστα, όπου τα σωστικά συνεργεία χρειάστηκαν πάνω από μία ώρα για να την απεγκλωβίσουν.

Δείτε το βίντεο με το σοκαριστικό τροχαίο:

Όπως ήταν λογικό, το δυστύχημα αυτό σε συνδυασμό με τα ακραία ωράρια και τις σκληρές συνθήκες εργασίας ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για την ιατρική κοινότητα, η οποία, ευλόγως αποδίδει το τροχαίο στην κόπωση της άτυχης γιατρού.

Ιατρικοί σύλλογοι ξεσηκώθηκαν ένωσαν τις φωνές και τις δυνάμεις τους, βγήκαν στους δρόμους, εξέφρασαν τη θλίψη τους για τον χαμό της 25χρονης, αλλά και την οργή τους για τον καθημερινό τους Γολγοθά στα νοσοκομεία με αδιάκοπη εργασία και χωρίς να υπάρχει η πρόληψη αλλά και η ασφαλιστική αντιστοιχία για τους ίδιους.

Από την πλευρά του, το Ιατρικό Επιμελητήριο της Άγκυρας, σε μήνυμά του στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε:

Χάσαμε μία νεαρή συνάδελφό μας. Χάσαμε μία συνάδελφο βοηθό γιατρό ως αποτέλεσμα έντονου φόρτου εργασίας και βαρδιών χωρίς ύπνο. Λυπούμαστε πολύ και εξοργιζόμαστε.

Οι γιατροί διαμαρτυρήθηκαν τη Δευτέρα σε πολλές πόλεις της Τουρκίας, φωνάζοντας «Όχι ατύχημα αλλά φόνος» και απαιτώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Σχετικά άρθρα