Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κυβερνοεπίθεση προκάλεσε χάος στα βενζινάδικα στο Ιράν

Κυβερνοεπίθεση προκάλεσε χάος στα βενζινάδικα στο Ιράν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βενζινάδικο, Ενέργεια, Ιράν, Πρατήρια Καυσίμων, Χάκερς,

Χάος στα πρατήρια καυσίμων ανά το Ιράν δημιούργησε κυβερνοεπίθεση στο λογισμικό που υποστηρίζει τις πληρωμές με κάρτες τις οποίες χρησιμοποιούν εκατομμύρια οδηγοί, σύμφωνα με το ιρανικό κρατικό Nour News και το πρακτορείο Bloomberg.

Το ημιεπίσημο πρακτορείο Fars ανέφερε ότι η κυβερνοεπίθεση πιθανόν να είχε ως σκοπό να συμπέσει με την επικείμενη επέτειο των μεγάλων και βιαίων διαδηλώσεων που ξέσπασαν στα μέσα Νοεμβρίου του 2019, όταν η κυβέρνηση της Ισλαμικής Δημοκρατίας αύξησε τις τιμές στα καύσιμα.

Ο Μαρσούντ Ρεζαΐ, διεθυντής της εταιρείας που χειρίζεται το σύστημα καρτών για την αγορά καυσίμων ανέφερε, μιλώντας στην ιρανική κρατική τηλεόραση:

«Είναι ξεκάθαρα ζήτημα λογισμικού».

Πρόσθεσε ότι το ψηφιακό σύστημα πληρωμών έκλεισε «λόγω προβλημάτων ασφαλείας στο εσωτερικό του», χωρίς να παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το πρόβλημα άρχισε στις 11 το πρωί ώρα Τεχεράνης, ανέφερε ο Αμίν Ρεζαναβάζ, εκπρόσωπος της Ένωσης Βενζινοπωλών του Ιράν, συμπληρώνοντας ότι δεν γνωρίζει πότε θα λυθεί.

Επιτελείς της εταιρείας Διανομής Εθνικών Ιρανικών Πετρελαϊκών Προϊόντων πραγματοποιούν έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Εκατομμύρια οδηγοί εξαρτώνται από τις κάρτες πληρωμής καυσίμων, που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για τη διανομή πετρελαιοειδών με έκπτωση.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση του Ιράν, οι πωλήσεις με μετρητά δεν επηρεάστηκαν, ωστόσο αυτό σημαίνει ότι οι οδηγοί αναγκάζονται να πληρώνουν ακριβότερα τη βενζίνη τους, χωρίς την έκπτωση.

Σχετικά άρθρα