Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φάουτσι: Εντός Νοεμβρίου η έγκριση του Pfizer για παιδιά 5-11 ετών

Φάουτσι: Εντός Νοεμβρίου η έγκριση του Pfizer για παιδιά 5-11 ετών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άντονι Φάουτσι, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Παιδιά,

Το παιδικό εμβόλιο της Pfizer, το οποίο προορίζεται για τις ηλικίες 5-11 ετών, πιθανώς θα είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, εκτιμά ο ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Άντονι Φάουτσι.

«Αν όλα πάνε καλά και λάβουμε την έγκριση της ρυθμιστικής αρχής και τη σύσταση των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, είναι απολύτως δυνατό αν όχι πολύ πιθανό να γίνουν διαθέσιμα τα εμβόλια για παιδιά 5-11 ετών εντός της πρώτης ή της δεύτερης εβδομάδας του Νοεμβρίου» δήλωσε ο Φάουτσι στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Η ανεξάρτητη συμβουλευτική επιτροπή της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) πρόκειται να συνεδριάσει την Τρίτη για τη γνωμοδότησή της επί του αιτήματος της Pfizer.

Η FDA συνήθως υιοθετεί τη σύσταση των συμβούλων της, δεν είναι όμως υποχρεωμένη.

Εφόσον η υπηρεσία δώσει το πράσινο φως, θα ακολουθήσει συνεδρίαση των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων σχετικά με τους όρους και τη διαδικασία χορήγησης του εμβολίου.

Η παιδική «βερσιόν» του εμβολίου της Pfizer χορηγείται κι αυτή σε δύο δόσεις, περιέχει όμως μόνο 10 μικρογραμμάρια mRNA, το ένα τρίτο της δόσης για ενήλικες, λόγω του μικρότερου σωματικού βάρους των παιδιών.

Τα αποτελέσματα της δοκιμής σε 2.268 παιδιά έδειξαν ότι το εμβόλιο προσέφερε επίπεδα αντισωμάτων συγκρίσιμα με αυτά που καταγράφγονται σε νέους 16-25 ετών όταν λαμβάνουν την πλήρη δόση, είχαν ανακοινώσει τον Σεπτέμριο η Pfizer και η γερμανική BioNTech που ανέπτυξε αρχικά το εμβόλιο.

Σχετικά άρθρα