Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αρχηγός κόμματος στην Πολωνία ο Ντόναλντ Τουσκ

Αρχηγός κόμματος στην Πολωνία ο Ντόναλντ Τουσκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Ντόναλντ Τουσκ, Πολωνία,

Ο Ντόναλντ Τουσκ εξελέγη αρχηγός της κυριότερης δύναμης της αντιπολίτευσης στην Πολωνία, του κόμματος Πολιτική Πλατφόρμα (Civic Platform).

Ο Τουσκ, ο οποίος ήταν ο μοναδικός υποψήφιος στις εσωτερικές εκλογές που έλαβαν χώρα το Σαββατοκύριακο, συγκέντρωσε πάνω από το 97% των ψήφων με τη συμμετοχή του 73,3% των μελών του κόμματος, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και νυν πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), της μεγαλύτερης πολιτικής δύναμης στην ΕΕ, ο Τουσκ ανακοίνωσε αυτό το καλοκαίρι ότι θα επιστρέψει στην εσωτερική πολιτική για να νικήσει το κυβερνών κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS).

Ο Τουσκ υπηρετεί ως εν ενεργεία ηγέτης της Πολιτικής Πλατφόρμας από τον Ιούλιο, αλλά η εκλογή του την Κυριακή είναι πιθανό να ανανεώσει τις ελπίδες των επικριτών του εθνικιστικού PiS σε μια περίοδο υψηλών εντάσεων μεταξύ της πολωνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχολιάζει το Politico.

Υπενθυμίζεται ότι οι Βρυξέλλες έχουν έρθει σε αντιπαράθεση με την πολωνική κυβέρνηση λόγω των της δικαστικής μεταρρύθμισης στη χώρα και την απόφαση του πολωνικού Συνταγματικού Δικαστηρίου που χαρακτηρίζει «ασύμβατα» βασικά στοιχεία του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το σύνταγμα της Πολωνίας.

Σχετικά άρθρα