Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σοϊλού: Η FATF μας έβαλε στη «γκρίζα λίστα» της επειδή έχουμε μπλοκάρει τους ΛΟΑΤ+

Σοϊλού: Η FATF μας έβαλε στη «γκρίζα λίστα» της επειδή έχουμε μπλοκάρει τους ΛΟΑΤ+
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μαύρο Χρήμα, Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, Ομοφυλόφιλοι, Σουλεϊμάν Σοϊλού, Τουρκία,

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, καυχήθηκε για την καταστολή της κοινότητας LGBTI+, υποστηρίζοντας ότι ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους η Ομάδα Χρηματοοικονομικής Δράσης (Financial Action Task Force – FATF), ο διεθνής οργανισμός που είναι επιφορτισμένος με την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, συμπεριέλαβε την Τουρκία στη γκρίζα λίστα της.

«Έχουμε μπλοκάρει τους ΛΟΑΤ+ για να μην καταστρέψουν τη δομή της οικογένειάς μας ή να σπρώξουν τα παιδιά στην ακολασία.

»Εσείς [οι δυτικές χώρες] εμπλέκεστε σε κάθε είδους διαστροφή, αλλά δεν χρειάζεται να εμπλακούμε σε αυτό. Είμαστε ένα μουσουλμανικό κράτος», είπε ο Σοϊλού, μεταδίδει η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Duvar.

Η FATF, που δημιουργήθηκε από την ομάδα χωρών της G7 για την προστασία του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, ανακοίνωσε στις 11 Οκτωβρίου 2021 ότι η Τουρκία απέτυχε να αποτρέψει το ξέπλυμα χρήματος και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

Κάνοντας σχόλια για την κίνηση της FATF, ο Σοϊλού δήλωσε στις 22 Οκτωβρίου πως είναι «η Ευρώπη που χρηματοδοτεί την τρομοκρατία» και ότι η κίνηση του παγκόσμιου εποπτικού οργανισμού οικονομικών ήταν «πολιτική».

Ανέφερε μια σειρά από λόγους για τους οποίους η FATF έλαβε αυτή την απόφαση, συμπεριλαμβανομένης της καταστολής της τουρκικής κοινότητας LGBTI+.

Ο Σοϊλού πρόσθεσε ότι η απόφαση της Τουρκίας να κρατήσει στις φυλακές τον φιλάνθρωπο Οσμάν Καβαλά και τον διάσημο Κούρδο πολιτικό Σελαχατίν Ντεμιρτάς ήταν επίσης πίσω από την κίνηση της FATF.

«Δεν απελευθερώσαμε τον Οσμάν Καβαλά, δεν ελευθερώσαμε τον Ντεμιρτάς. Δεν λάβαμε καμία εντολή από κανέναν στον αγώνα ενάντια στο [κουρδικό] PKK και το FETÖ [Τρομοκρατική Οργάνωση Φετουλάχ]. Θεωρούμε αυτή την απόφαση [της FATF] ως πολιτική απόφαση», είπε ο υπουργός, αναφερόμενος στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και στο δίκτυο Γκιουλέν.

Ο Σόιλου επέκρινε επίσης τη δημόσια δήλωση 10 δυτικών πρεσβευτών που προέτρεψαν στην απελευθέρωση του Καβαλά.

Είπε ότι οι πρεσβευτές θα μπορούσαν στο μέλλον να ζητήσουν την απελευθέρωση του φυλακισμένου ηγέτη του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Τα σχόλια του υπουργού ήρθαν μετά την απειλή του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι θα απελάσει τους πρεσβευτές των ΗΠΑ, της Γερμανίας και άλλους οκτώ δυτικούς πρέσβεις λόγω της δήλωσής τους υπέρ του Καβαλά.

Σχετικά άρθρα