Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι σκοτώνουν στελέχη των Κούρδων σε βόρεια Συρία και βόρειο Ιράκ με ντρόουν

Οι Τούρκοι σκοτώνουν στελέχη των Κούρδων σε βόρεια Συρία και βόρειο Ιράκ με ντρόουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για MİT - Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών (Τουρκία), Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ιράκ, Κιρκούκ, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τουρκία,

Τουρκικό ντρόουν έπληξε το Σάββατο όχημα στο οποίο επέβαινε στέλεχος της κουρδικής αντίστασης κοντά στη μαρτυρική συνοριακή πόλη Κομπάνι της βόρειας Συρίας.

Το περιστατικό φέρεται να έλαβε χώρα στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Κομπάνι και Σιρίν.

Το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στόχευσε ένα πολιτικό όχημα μέσα στο οποίο βρισκόταν ο Κούρδος πατριώτης.

Σύμφωνα με κουρδικά Μέσα, δεν επέβαινε μόνος του στο αυτοκίνητο που επλήγη. Σκοτώθηκαν και οι άλλοι επιβάτες που ήταν μαζί του.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πόσα είναι τα θύματα της τουρκικής επίθεσης.

Είναι το τρίτο τουρκικό δολοφονικό χτύπημα με ντρόουν από την Τετάρτη.

Την Παρασκευή η Τουρκία ισχυρίστηκε ότι «εξουδετέρωσε» υψηλόβαθμο στέλεχος του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) στην επαρχία Κιρκούκ στο βόρειο Ιράκ.

Μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, μια πηγή είπε στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ότι η τουρκική MİT (Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών) σκότωσε την Ταϋμπέτ Μπιλέν (Taybet Bilen) (με την κωδική ονομασία Shilan Guy) μαζί με άλλα δύο μέλη του PKK.

Η Κούρδισσα πατριώτισσα Ταϋμπέτ Μπιλέν που σκοτώθηκε την Παρασκευή στο Κιρκούκ από τουρκικό ντρόουν.

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu ισχυρίστηκε ότι η Ταϋμπέτ Μπιλέν προσχώρησε στο PKK το 1999, επισημαίνοντας ότι υπηρέτησε στην περιοχή Γκαμπάρ της νοτιοανατολικής επαρχίας Σιρνάκ της Τουρκίας μεταξύ 2004 και 2007, πριν σταλεί στη Συρία το 2013.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ένα άλλο υψηλόβαθμο μέλος του PKK ήταν μεταξύ πολλών αμάχων που σκοτώθηκαν σε παρόμοια τουρκική αεροπορική επίθεση στην περιοχή.

Σχετικά άρθρα