Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

CNN: Σπάνε οι γραμμές των Κούρδων στην Κομπάνι (βίντεο)

CNN: Σπάνε οι γραμμές των Κούρδων στην Κομπάνι (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αρίν Μιρκάν, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές,

Μετά από 3 εβδομάδες λυσσαλέας αντίστασης των Κούρδων στην Κομπάνι, το Ισλαμικό Κράτος φέρεται να έχει σπάσει τις γραμμές τους και να έχει μπει μέσα στην πόλη στα σύνορα με την Τουρκία.

Σύμφωνα με το kourdistannews24 στην παρακάτω φωτογραφία απεικονίζεται η ακριβής κατάσταση στην Κομπάνι το μεσημέρι της Δευτέρας.

kobani

Σύμφωνα με το πρακτορείο CNN το Ισλαμικό Κράτος ύψωσε τη σημαία του στην Κομπάνι, κάτι το οποίο ωστόσο διαψεύδουν οι κουρδικές δυνάμεις κάνοντας λόγο για προπαγάνδα των τζιχαντιστών. Μάλιστα οι Κούρδοι του YPG ισχυρίζονται ότι το σχετικό βίντεο είναι πλαστό.

Όπως και να έχει η πραγματικότητα είναι ότι οι Κούρδοι του YPG έχουν αφεθεί στο έλεος του θεού απέναντι στις ορδές των ισλαμιφασιστών φονιάδων του ISIS, χωρίς πολεμοφόδια. Ενδεικτική είναι η χθεσινή είδηση που έκανε το γύρο του κόσμου, για την Αρίν Μιρκάν (Arîn Mîrkan), που όταν ξέμεινε από σφαίρες κρατώντας μια χειροβομβίδα στο χέρι ανατινάχτηκε μαζί με τους τζιχαντιστές που την είχαν κυκλώσει.

Την ίδια ώρα εγκληματική είναι η αδιαφορά που έχει επιδείξει η διεθνής κοινότητα για την Κομπάνι, καθώς οι αεροπορικές επιδρομές που διεξάγονται έχουν πλήξει όποιο στόχο μπορεί να φανταστεί κανείς, εκτός από την πόλη στα σύνορα με την Τουρκία, που είναι συγκεντρωμένες οι μεγαλύτερες δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους και αποτελεί κομβικό προπύργιο σε περίπτωση που το κατακτήσουν.

«Οι αεροπορικές επιδρομές από μόνες τους δεν πρόκειται να νικήσουν την ISIS στο Κομπανί» δήλωσε ο Ιντρίς Νασάν, εκπρόσωπος των Κούρδων μαχητών που προσπαθούν απεγνωσμένα να ανακόψουν την προέλαση των τζιχαντιστών προς την τρίτη μεγαλύτερη κουρδική πόλη της Συρίας.

Ακόμα και οι λίγες αεροπορικές επιδρομές που γίνονται σε βάρος των τζιχαντιστών από το Ισλαμικό Κράτος, αυτό έχει αναπροσαρμόσει την τακτική του διασκορπίζοντας τις δυνάμεις του κατά την προσέγγιση της Κομπάνι, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι βόμβες να επιφέρουν ουσιαστικά πλήγματα ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

kobane-photo

Σχετικά άρθρα