Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χτυπήθηκε τουρκική φάλαγγα στη Β/Δ Συρία – Νεκροί και τραυματίες Τούρκοι στρατιώτες

Χτυπήθηκε τουρκική φάλαγγα στη Β/Δ Συρία – Νεκροί και τραυματίες Τούρκοι στρατιώτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βομβιστική Επίθεση, Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν από έκρηξη σε αυτοκινητοπομπή στη βορειοδυτική Συρία που ελέγχεται από τους ισλαμιστές, σύμφωνα με το RUDAW, ωστόσο η Τουρκία δεν έχει αναφέρει ακόμα τίποτα για το περιστατικό.

«Δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και τέσσερις άλλοι τραυματίστηκαν εξαιτίας έκρηξης IED (αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού) που στόχευσε τουρκική στρατιωτική συνοδεία κοντά στον κόμβο Καφρίγια-Μααρράτ Μασρίν στον δρόμο Ιντλίμπ-Μπαμπ αλ-Χάουα στα βόρεια της πόλης Ιντλίμπ», ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR).
 
Οι τουρκικές δυνάμεις έφεραν γρήγορα ενισχύσεις στον δρόμο που συνδέει τη συνοριακή πόλη Μπαμπ αλ Χάουα με την πόλη Ιντλίμπ, σύμφωνα με το North Press Agency.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και το υπουργείο Άμυνας της χώρας δεν έχουν αναφέρει την επίθεση που ανέλαβε η ταξιαρχία Ansar Abi Bakir al-Sadiq, μια συριακή πολιτοφυλακή που πραγματοποίησε αρκετές επιθέσεις εναντίον των τουρκικών δυνάμεων στην Ιντλίμπ.

Η ομάδα ισχυρίστηκε ότι ένας αριθμός στρατιωτών σκοτώθηκε και τραυματίστηκε εκτός από την καταστροφή στρατιωτικών οχημάτων.

Η έκρηξη σημειώθηκε χθες, λιγότερο από 24 ώρες αφότου ένα μέλος της ταξιαρχίας Ansar Abi Bakir al-Sadiq συνελήφθη στην Ιντλίμπ, κατηγορούμενο για τοποθέτηση εκρηκτικών υλών, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο.

Η ταξιαρχία αρνήθηκε αργότερα οποιαδήποτε σχέση με τον άνδρα που συνελήφθη.

Σημειώνεται ότι η Άγκυρα υποστηρίζει τις αντι-καθεστωτικές δυνάμεις στην επαρχία Ιντλίμπ και έχει πραγματοποιήσει τρεις στρατιωτικές επιχειρήσεις με συριακές πολιτοφυλακές στα βόρεια της χώρας, ενώ τώρα απειλεί ανοιχτά με επίθεση. 

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μόλις χθες επανέλαβε τις απειλές για νέα στρατιωτική επίθεση εναντίον των κουρδικών δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία (Ροζάβα).

Σχετικά άρθρα