Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Αλβανία εάν είσαι Τούρκος κερδίζεις δημόσια έργα κάνοντας τη μεγαλύτερη προσφορά

Στην Αλβανία εάν είσαι Τούρκος κερδίζεις δημόσια έργα κάνοντας τη μεγαλύτερη προσφορά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Αυλώνας, Βόρεια Ήπειρος, Χειμάρρα,

Στην Αλβανία οι Τούρκοι εργολάβοι συνεχίζουν να απολαμβάνουν σκανδαλώδους εύνοιας.

Όπως έγραψαν οι εφημερίδες «Γκαζέττα Σκιπτάρε», «Πανόραμα» κι άλλες, ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, Χελιντόν Μπουσάτιμ, κατηγόρησε το υπουργείο Υποδομών και την υπουργό Μπελίντα Μπαλούκου, ότι ανακήρυξαν νικητή τον όμιλο δύο τουρκικών εταιρειών που είχε κάνει τη μεγαλύτερη και όχι τη μικρότερη προσφορά στο διαγωνισμό για την διάνοιξη του τούνελ στο Λογαρά Αυλώνας και την κατασκευή του οδικού τμήματος μέχρι τη Χειμάρρα.

Όπως υποστήριξε, η εκτέλεση των εργασιών από τον συγκεκριμένο όμιλο θα κοστίσει στους Αλβανούς φορολογούμενους 170 εκατ. δολάρια (αυτή ήταν η προσφορά των Τούρκων).

Το υπουργείο «αγνόησε την προσφορά μίας αιγυπτιακής εταιρείας, της Concord Engineering και δύο αλβανικών, η προσφορά των οποίων ήταν 158 εκατ. δολάρια, άρα 12 εκατ. δολάρια μικρότερη εκείνη των Τούρκων για το ίδιο έργο και τον ίδιο όγκο εργασιών.

»Το Δημοκρατικό Κόμμα δεν θα αρκεστεί στην καταγγελία αυτού του σκανδάλου, αλλά θα προσφύγει στην Ειδική Εισαγγελία SPAK, καταθέτοντας μήνυση εναντίον της υπουργού».

Σχετικά άρθρα