Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ θα δωρίσουν 17 εκατ. μονοδοσικά Johnson & Johnson στην Αφρικανική Ένωση

Οι ΗΠΑ θα δωρίσουν 17 εκατ. μονοδοσικά Johnson & Johnson στην Αφρικανική Ένωση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αφρικανική Ένωση, Αφρική, Εμβόλιο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κένυα, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Τζο Μπάιντεν,

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε στον Κενυάτη ομόλογό του Ουχούρου Κενιάτα, στη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη στον Λευκό Οίκο, ότι η Ουάσιγκτον θα δωρίσει περισσότερες από 17 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson για τον νέο κορωνοϊό στην Αφρικανική Ένωση.

«Ελπίζουμε ότι αυτή η δωρεά θα βοηθήσει τις χώρες της ΑΕ να οργανώσουν προγράμματα ανοσοποίησης» ανέφερε ο Λευκός Οίκος στην ανακοίνωσή του.

Αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση του Μπάιντεν με Αφρικανό ηγέτη αφότου ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ.

Η Κένυα ασκεί αυτόν τον μήνα την εναλλασσόμενη προεδρία στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

ΗΠΑ και Κένυα συνεργάζονται εδώ και πολλά χρόνια σε θέματα οικονομίας και ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Η Αφρικανική Ένωση, που έχει 55 χώρες μέλη με συνολικό πληθυσμό πάνω από 1,3 δισεκ. ανθρώπους, κατηγορεί τις παρασκευάστριες εταιρείες των εμβολίων ότι δεν διανέμουν με δίκαιο τρόπο τα εμβόλια.

Από τα 5,7 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων για την Covid-19 που είχαν χορηγηθεί μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου σε όλον τον κόσμο, μόνο το 2% πήγε στην Αφρική.

Οι ΗΠΑ έχουν ήδη δωρίσει 50 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων στην Αφρικανική Ένωση.

Τα 17 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της J&J είναι διαθέσιμα άμεσα και θα προωθηθούν στην ΑΕ εντός των επόμενων εβδομάδων, ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Σχετικά άρθρα