Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας συναντήθηκε με τον εμίρη του Κατάρ στη Ντόχα

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας συναντήθηκε με τον εμίρη του Κατάρ στη Ντόχα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας, Ιορδανία, Κατάρ, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θανί,

Ο εξ αίματος διάδοχος του Προφήτη Μωάμεθ, η αυτού μεγαλειότης βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας, πραγματοποίησε την Τρίτη συνομιλίες με τον εμίρη του Κατάρ, σεΐχη Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι στη Ντόχα, με θέμα τις διμερείς σχέσεις και τις τελευταίες περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.

Ο βασιλιάς Αμπντάλα και ο σεΐχης Ταμίμ επιβεβαίωσαν τους διακεκριμένους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών και λαών και την επιθυμία να τους ενισχύσουν σε πολιτικούς, οικονομικούς, επενδυτικούς, αναπτυξιακούς και πολιτιστικούς τομείς, αυξάνοντας παράλληλα τις ευκαιρίες απασχόλησης των Ιορδανών στο Κατάρ, αναφέρεται σε ανακοίνωση της βασιλικής αυλής της Ιορδανίας.

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας ευχαρίστησε τον εμίρη του Κατάρ για τη θερμή υποδοχή, σημειώνοντας ότι αυτή η επίσκεψη στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα στους δύο λαούς.

Από την πλευρά του, ο σεΐχης Ταμίμ καλωσόρισε τον βασιλιά, τονίζοντας τους βαθιά ριζωμένους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών.

Οι συζητήσεις στις διευρυμένες συνομιλίες που ακολούθησαν κάλυψαν την ανάγκη συνέχισης του συντονισμού και της διαβούλευσης για διάφορα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, εκ των οποίων πρωτίστως είναι το παλαιστινιακό.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών ο βασιλιάς Αμπντάλα επιβεβαίωσε ότι το παλαιστινιακό παραμένει κεντρικό ζήτημα και αναφέρθηκε στη σημασία της εντατικοποίησης των προσπαθειών για την επίτευξη δίκαιης και ολοκληρωμένης ειρήνης, με βάση τη λύση των δύο κρατών, που εγγυάται τη δημιουργία ανεξάρτητου, κυρίαρχου και βιώσιμου παλαιστινιακού κράτος στα σύνορα της 4ης Ιουνίου 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ο βασιλιάς τόνισε τη σημασία της ενίσχυσης των προσπαθειών για την επίτευξη αυτής της λύσης, ως το μόνο μέσο επίτευξης ασφάλειας, σταθερότητας και διαρκούς ειρήνης στην περιοχή, σημειώνοντας ότι η Ιορδανία θα συνεχίσει όλες τις προσπάθειες για τη διαφύλαξη των ισλαμικών και χριστιανικών ιερών τόπων στην Ιερουσαλήμ, που τελούν υπό την κηδεμονία της.

Οι συνομιλίες αφορούσαν επίσης τις εξελίξεις στη Συρία, με τον βασιλιά να επαναλαμβάνει την υποστήριξη της Ιορδανίας στις προσπάθειες για τη διασφάλιση της κυριαρχίας, της σταθερότητας, της εδαφικής ακεραιότητας και της ενότητας του λαού της Συρίας.

Επιπλέον, οι συζητήσεις κάλυψαν τις προσπάθειες επίτευξης πολιτικών λύσεων σε περιφερειακές κρίσεις.

Στο περιθώριο της επίσκεψης, υπογράφηκε συμφωνία για απαλλαγή από τη βίζα για τους κατόχους διπλωματικών διαβατηρίων και μνημόνιο συμφωνίας μεταξύ της Επενδυτικής Αρχής του Κατάρ και της Εταιρείας Διαχείρισης Επενδύσεων της Κυβέρνησης της Ιορδανίας.

Σχετικά άρθρα