Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μενέντεζ: Η Τουρκία παραβιάζει την ΑΟΖ της Κύπρου – Οι ΗΠΑ να σταθούν στο πλευρό της

Μενέντεζ: Η Τουρκία παραβιάζει την ΑΟΖ της Κύπρου – Οι ΗΠΑ να σταθούν στο πλευρό της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κύπρος, Ρόμπερτ Μενέντεζ, Τουρκία, Υποθαλάσσιος Αγωγός EastMed,

«Η Τουρκία υπονομεύει για άλλη μια φορά τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτή τη φορά παραβιάζοντας την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας», τόνισε ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ σχετικά με την τουρκική παρενόχληση του ερευνητικού σκάφους «Nautical Geo» που έγινε στα ανοιχτά της Κύπρου.

Σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη εξέλιξη σε ανάρτηση που έκανε στο Twitter, ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας κάλεσε τις ΗΠΑ να σταθούν στο πλευρό της Κύπρου και υποστήριξε ότι η ΕΕ θα πρέπει να υποστηρίξει πλήρως τα ζωτικά συμφέροντα ενός από τα κράτη μέλη της.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Μενέντεζ με τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Έχει σημασία ότι το Tweet έγινε από τον επίσημο λογαριασμό στο Twitter της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας.

Σχετικά άρθρα