Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άγνωστης ταυτότητας ντρόουν βομβάρδισε οπλοστάσιο των Ιρανών στην ανατ. Συρία

Άγνωστης ταυτότητας ντρόουν βομβάρδισε οπλοστάσιο των Ιρανών στην ανατ. Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Αλ Μαγιαντίν, Αλ Μπουκαμάλ, Ιράν, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης (Ιράν),

Την Παρασκευή δρόνος (ντρόουν) άγνωστης ταυτότητας έπληξε οπλοστάσιο των Ιρανών Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζουρ της ανατολικής Συρίας.

Μια στρατιωτική πηγή από την «Ταξιαρχία Αλ Κουντς», που υποστηρίζεται από το Ιράν, στην πόλη Αλ Μπουκαμάλ στα σύνορα Συρίας-Ιράκ, δήλωσε ότι, με δύο αεροπορικά χτυπήματα, ένα μη αναγνωρισμένο ντρόουν (μη επανδρωμένο αεροσκάφος) στόχευσε ένα οπλοστάσιο των IRGC κοντά στο νοσοκομείο «Αΐσα», στη γειτονιά Τζεμιγιάτ στο κέντρο της πόλης.

Η πηγή, η οποία προτίμησε να μην κατονομαστεί, πρόσθεσε ότι οι επιδρομές είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών παραστρατιωτικών και την καταστροφή μεγάλου αριθμού όπλων, συμπεριλαμβανομένων θερμικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς και εκτοξευτών ρουκετών.

Πριν από δύο ημέρες οι οργανώσεις που υποστηρίζονται από το Ιράν έφεραν εξοπλισμό, όπλα και πυραύλους μικρού βεληνεκούς στο ίδιο οπλοστάσιο και επίσης μετέφεραν εκτοξευτές πυραύλων στη βάση Ιμάμ Αλί στην πόλη Αλ Μπουκαμάλ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στις 3 Οκτωβρίου, οι ιρανικές φατρίες εκκένωσαν πολλά στρατιωτικά αρχηγεία στην πόλη Αλ Μπουκαμάλ.

Συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και παραστρατιωτικές οργανώσεις που υποστηρίζονται από το Ιράν -με ρωσική υποστήριξη- διευθύνουν τις πόλεις Αλ Μπουκαμάλ και Αλ Μαγιαντίν στην ανατολική ύπαιθρο της Ντέιρ αλ Ζουρ από τον Νοέμβριο του 2017 ύστερα από μάχες εναντίον του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

Το Ιράν, μέσω της συμμετοχής του σε αυτές τις μάχες, κατόρθωσε να επεκτείνει την ισχύ του στις ανατολικές πρώτες γραμμές στη Συρία, ιδιαίτερα στην πόλη Μπουκαμάλ κοντά στα σύνορα Συρίας-Ιράκ.

Σχετικά άρθρα