Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν στόχους στην ανατ. Συρία

Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν στόχους στην ανατ. Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Αλ Μπουκαμάλ, Ιράν, Ισραήλ, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Χομς (Έμεσα),

Την Παρασκευή ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν με πυραύλους το στρατιωτικό αεροδρόμιο «Τ4» στη Συρία, προκαλώντας δύο τεράστιες εκρήξεις που συγκλόνισαν την Αλ Μπουκαμάλ κοντά στα σύνορα Συρίας-Ιράκ.

«Γύρω στις 9.30 μ.μ. χθες, η συριακή αντιαεροπορική άμυνα αντιμετώπισε εχθρικούς πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από την περιοχή Αλ Τανφ στα σύνορα Συρίας-Ιράκ προς την περιοχή του στρατιωτικού αεροδρομίου “T-4” στην ανατολική ύπαιθρο της Χομς και κατέρριψαν ορισμένους από αυτούς», ανέφεραν πηγές κοντά στη συριακή κυβέρνηση στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

«Ως αποτέλεσμα της ισραηλινής επίθεσης, έξι στρατιώτες τραυματίστηκαν και αναφέρθηκαν υλικές απώλειες», ανέφερε το κυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Ο ισραηλινός στρατός μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε δήλωση για την επίθεση.

Το dpa επικαλέστηκε τοπικές πηγές λέγοντας ότι δύο σφοδρές εκρήξεις έπληξαν την πόλη Αλ Μπουκαμάλ κοντά στα σύνορα Συρίας-Ιράκ.

Περιοχές στην ανατολική ύπαιθρο της επαρχίας Ντέιρ αλ Ζουρ (ανατ. Συρία) γίνονται μάρτυρες διαδοχικών βομβαρδισμών από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Στις 22 Σεπτεμβρίου, το γραφείο Τύπου του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσε ότι ελικόπτερό του, το οποίο πραγματοποιούσε «συνήθεις επιχειρησιακές δραστηριότητες», καταρρίφθηκε στη Συρία ως αποτέλεσμα «τεχνικής βλάβης».

Στις 3 Σεπτεμβρίου, το συριακό κυβερνητικό SANA, επικαλούμενο συριακή στρατιωτική πηγή μετέδωσε ότι, το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορική επίθεση από τον Λίβανο, από τον εναέριο χώρο πάνω από τη Βηρυτό, στοχεύοντας σε ορισμένες περιοχές στα περίχωρα της Δαμασκού.

Το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο «Τ4», το οποίο αποτελεί βασική στρατιωτική βάση για τις συριακές δυνάμεις και τις άλλες δυνάμεις που συνδέονται με αυτές, έχει υποστεί περισσότερες από 20 αεροπορικές επιδρομές από τις αρχές του 2011.

Από την έκρηξη του συριακού πολέμου τον Μάρτιο του 2011, το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες αεροπορικές πυραυλικές επιδρομές και βομβαρδισμούς σε διάφορες περιοχές της Συρίας.

Στην ετήσια έκθεσή του, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι, κατά το 2020, έπληξε περίπου 50 σημεία στη Συρία, χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες.

Κατά το 2020, το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε 39 αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων των ιρανικών πολιτοφυλακών στη Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σχετικά άρθρα