Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ρώσοι στρατολογούν υπό τη διοίκησή τους μισθοφορική μονάδα στη νότια Συρία

Οι Ρώσοι στρατολογούν υπό τη διοίκησή τους μισθοφορική μονάδα στη νότια Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ας Σουγουαΰντα, Ιδιωτικός Στρατός Βάγκνερ, Μισθοφόροι, Ρωσία, Συρία,

Ρώσοι αξιωματικοί ολοκληρώνουν στη νότια Συρία τον σχηματισμό μιας νέας στρατιωτικής μονάδας αποτελούμενης από ντόπιους, στους οποίους προσφέρουν υψηλούς μισθούς, υποστηρίζουν τοπικές πηγές από την επαρχία της Ας Σουγουαΐντα στη νότια Συρία, μεταδίδει η ιστοσελίδα North Press. Η μονάδα αυτή θα τελεί υπό ρωσική διοίκηση.

Ρώσοι αξιωματικοί, μέσω διαμεσολαβητών που εργάζονται για το τμήμα κρατικής ασφάλειας της συριακής κυβέρνησης στη Σουγουαΐντα, ζήτησαν τη δημιουργία μιας στρατιωτικής ομάδας, με μισθούς έως και 2.000 δολάρια.

Στα μέσα Ιουνίου, τέσσερις Ρώσοι αξιωματικοί επισκέφθηκαν την έδρα της Όγδοης Ταξιαρχίας που συνδέεται με το Πέμπτο Σώμα που υποστηρίζεται από τη Ρωσία, το οποίο βρίσκεται στη νοτιοανατολική ύπαιθρο της Νταράα, δήλωσε ένας από τους διαμεσολαβητές στο North Press υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Κατευθύνθηκαν προς τα κεντρικά γραφεία του τμήματος κρατικής ασφάλειας στη Σουγουαΐντα επαναλαμβάνοντας το αίτημά τους για τη δημιουργία βοηθητικής στρατιωτικής ομάδας για τις κυβερνητικές δυνάμεις υπό τη διοίκηση της ρωσικής αεροπορικής βάσης Χμεϊμίμ στις συριακές ακτές, πρόσθεσε.

Ο νέος σχηματισμός θα συνδεθεί με το Πέμπτο Σώμα και θα σταθμεύσει μεταξύ της υπαίθρου τόσο της Νταράα όσο και της Σουγουαΐντα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ρωσικές εταιρείες μισθοφόρων

Η πηγή τόνισε ότι ορισμένοι κάτοικοι της Σουγουαΐντα έχουν προσληφθεί από κυβερνητικούς αξιωματικούς ασφαλείας, μεσάζοντες, αντιπροσώπους και μεσίτες που εργάζονται για ρωσικές εταιρείες ασφαλείας (μισθοφόρων) που λειτουργούν στη νότια Συρία, συμπεριλαμβανομένων των ρωσικών εταιρειών «Βάγκνερ» και «Αλ Σαγιάντ», επισημαίνοντας ότι ο νέος στρατιωτικός σχηματισμός κοντεύει να ολοκληρωθεί.

Οι κάτοικοι της Σουγουαΐντα δήλωσαν ότι οι προσπάθειες στρατολόγησης στην περιοχή τους υπό ρωσική διοίκηση δεν είναι κάτι καινούργιο.

Οι Ρώσοι προσπαθούν να συγκροτήσουν μία τοπική μονάδα από κατοίκους της Σουγουαΐντα, παρόμοια με την Όγδοη Ταξιαρχία στη Νταράα με επικεφαλής τον Αχμάντ αλ Άουντα.

Σχετικά άρθρα