Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αμερικανοί μένουν στη Συρία – Τι υποσχέθηκαν στους Κούρδους

Οι Αμερικανοί μένουν στη Συρία – Τι υποσχέθηκαν στους Κούρδους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES), Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο (MSD), Τζιχαντιστές,

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν να παραμείνουν στη Συρία για να βοηθήσουν τις κουρδικές δυνάμεις στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στην περιοχή, επιβεβαίωσε την Πέμπτη το Δημοκρατικό Συμβούλιο της Συρίας.

Μιλώντας στο Reuters, η Ιλχάμ Αχμέντ, Κούρδισσα πολιτική ηγέτης και πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής του Δημοκρατικού Συμβουλίου Συρίας, επεσήμανε ότι η Ουάσιγκτον διαβεβαίωσε τις κουρδικές δυνάμεις ότι οι ΗΠΑ θα παραμείνουν στα βορειοανατολικά της Συρίας για να εξαλείψουν την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Επίσης οι ΗΠΑ επιθυμούν να δημιουργήσουν υποδομές και να έχουν ρόλο στην αναζήτηση πολιτικής διευθέτησης μετά από περισσότερα από 10 χρόνια εμφυλίου πολέμου.

Τι υποσχέθηκαν στους Κούρδους οι Αμερικανοί

Η Αχμέντ έκανε τις παρατηρήσεις μετά από πολλές συναντήσεις στην Ουάσιγκτον με εκπροσώπους του Λευκού Οίκου, του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, καθώς και του Πενταγώνου.

«Υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για να καταστρέψουν το Ισλαμικό Κράτος και να εργαστούν για την κατασκευή υποδομών στη βορειοανατολική Συρία», σημείωσε.

«Είπαν ότι θα μείνουν στη Συρία και δεν θα αποσυρθούν – θα συνεχίσουν να πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος», είπε η Ιλχάμ Αχμέντ.

«Πριν ήταν ασαφείς υπό τον Τραμπ και κατά την αποχώρηση από το Αφγανιστάν, αλλά αυτή τη φορά τα έκαναν όλα ξεκάθαρα».

Τι είχε ανησυχήσει τους Κούρδους

Αυτό συμβαίνει καθώς οι κουρδικές δυνάμεις είχαν εκφράσει έντονες ανησυχίες για πιθανή αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη βορειοανατολική Συρία μετά την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν νωρίτερα αυτό το έτος.

«Πριν ήταν ασαφείς υπό τον Τραμπ και κατά την αποχώρηση από το Αφγανιστάν, αλλά αυτή τη φορά τα έκαναν όλα ξεκάθαρα»

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο Ριάντ Νταράρ, επικεφαλής του Δημοκρατικού Συμβουλίου της Συρίας, το οποίο είναι η πολιτική πτέρυγα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim ότι υπήρχαν «πραγματικοί φόβοι από τις πολιτικές και στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή, οι οποίοι έχουν αυξηθεί, μετά την αποχώρηση του αμερικανικού στρατού από το Αφγανιστάν».

Έτοιμοι για διάλογο με τον Άσαντ

Ο Νταράρ αποκάλυψε περαιτέρω ότι το Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο και οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν διάλογο με τη Δαμασκό για συμφωνία χωρίς να θέτουν όρους για ένα νέο γύρο διαλόγου με τη συριακή κυβέρνηση.

Σχετικά άρθρα