Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επιστολή Μακρόν σε Μπαρζανί: Γαλλία και Κουρδιστάν απολαμβάνουν μία «διαρκή και μοναδική σχέση»

Επιστολή Μακρόν σε Μπαρζανί: Γαλλία και Κουρδιστάν απολαμβάνουν μία «διαρκή και μοναδική σχέση»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν, Ιράκ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μασρούρ Μπαρζανί,

Η Γαλλία θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Περιφερειακή Κυβέρνηση του (ιρακινού) Κουρδιστάν (KRG) στις προσπάθειες ανάπτυξης των οικονομικών και κοινωνικών σχέσεων, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε επίσημη επιστολή προς τον πρωθυπουργό Μασρούρ Μπαρζανί.

Η επιστολή διαβιβάστηκε από τον Γάλλο Πρόξενο στην κουρδική πρωτεύουσα Ερμπίλ, Ολιβιέ Ντεκοτινιές, κατά τη συνάντησή του με τον Κούρδο πρωθυπουργό στην πρωτεύουσα την περασμένη Πέμπτη, ανέφερε το γραφείο του Μπαρζανί σε δελτίο Τύπου.

«Στην επιστολή του ο Πρόεδρος Μακρόν ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Μπαρζανί για τη θερμή υποδοχή του στο Ερμπίλ», πρόσθεσε το δελτίο Τύπου.

«Είπε στον πρωθυπουργό ότι η περιοχή του Κουρδιστάν και η Γαλλία απολαμβάνουν μια “διαρκή και μοναδική σχέση”, η οποία πρέπει να διατηρηθεί ως προτεραιότητα».

«Ο Πρόεδρος Μακρόν δεσμεύτηκε ότι η Γαλλία θα “συνεχίσει να συνεργάζεται” με την KRG για τον τερματισμό της τρομοκρατίας και θα προσπαθήσει περαιτέρω να αναπτύξει οικονομικές και κοινωνικές σχέσεις».

Ο Γάλλος πρόεδρος τον Αύγουστο πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην περιοχή του Κουρδιστάν αφού παραβρέθηκε σε περιφερειακή σύνοδο κορυφής στην πρωτεύουσα του Ιράκ στη Βαγδάτη για την περιφερειακή ανάπτυξη και συνεργασία.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ερμπίλ, ο Μακρόν πραγματοποίησε ξεχωριστές συναντήσεις με τους ανώτερους Κούρδους ηγέτες, στις οποίες ανανέωσε τη δέσμευση του Παρισιού για συνεχή υποστήριξη στους Κούρδους.

Η Περιφέρεια του Κουρδιστάν και η Γαλλία απολαμβάνουν μια ιστορική φιλία.

Ο Γάλλος ηγέτης, σε παρόμοια επιστολή προς τον Πρόεδρο Νετσιρβάν Μπαρζανί νωρίτερα την ίδια μέρα, επεσήμανε ότι Ερμπίλ και Παρίσι έχουν μοναδικούς δεσμούς που πρέπει να διατηρηθούν ισχυροί.

Σχετικά άρθρα