Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθη στην Κύπρο εκτελεστής του Ιράν που σχεδίαζε επιθέσεις κατά Ισραηλινών

Συνελήφθη στην Κύπρο εκτελεστής του Ιράν που σχεδίαζε επιθέσεις κατά Ισραηλινών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράν, Ισραήλ, Κύπρος,

Το Ισραήλ κατηγόρησε τη Δευτέρα το Ιράν ότι σχεδίαζε επίθεση κατά Ισραηλινών που ζουν στην Κύπρο, μετά τη σύλληψη από την κυπριακή Αστυνομία υπόπτου ο οποίος έφερε οπλισμό.

«Πρόκειται για περιστατικό τρομοκρατίας οργανωμένο από το Ιράν κατά Ισραηλινών επιχειρηματιών οι οποίοι ζουν στην Κύπρο», ανέφερε ο Ματάν Σίντι, εκπρόσωπος του πρωθυπουργού του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ.

Νωρίτερα, ο αρχηγός της κυπριακής Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου είχε δηλώσει:

«Ένα άτομο έχει συλληφθεί και επάνω του βρέθηκαν πιστόλι και γεμιστήρες».

«Πρόκειται για ευαίσθητη υπόθεση, γι’ αυτό και ο χειρισμός της υπόθεσης της προφυλάκισης έγινε υπό μυστικότητα», πρόσθεσε ο Κύπριος αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τα κυπριακά ΜΜΕ, τα οποία επικαλούνται πηγές της Αστυνομίας, ο ύποπτος συνελήφθη στις 27 Σεπτεμβρίου στη Λευκωσία, λίγα λεπτά αφότου είχε περάσει από σημείο ελέγχου από τα Κατεχόμενα στο ελεύθερο τμήμα της Κύπρου.

Σιγαστήρας βρέθηκε επίσης στο όχημά του, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Άνθρωποι που πέρασαν από το συγκεκριμένο σημείο ελέγχου την ίδια ώρα με τον ύποπτο ανέφεραν εκτεταμένους ελέγχους ασφαλείας.

Το Ισραήλ αφήνει να εννοηθεί ότι οι υπηρεσίες Πληροφοριών του είχαν συμβολή στην αποτροπή της επίθεσης από πλευράς των αρχών της Κύπρου.

«Πρόκειται για απειλές ασφαλείας. Όπως βλέπετε, η Shin Bet, η Mossad, όλες οι υπηρεσίες ασφαλείας ξέρουν να τις χειριστούν», ανέφερε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Γιαΐρ Λαπίντ, σε ερώτηση εκπροσώπων του Τύπου.

«Το ζήτημα είναι ότι βρισκόμαστε εκεί, όπου χρειάζεται».

Ο ύποπτος φέρεται να βρισκόταν 20 ημέρες στο νησί και να ταξίδευε συχνά μεταξύ Κατεχομένων και ελεύθερης Κύπρου.

Διαψεύδει η Τεχεράνη

Η πρεσβεία του Ιράν στην Κύπρο περιέγραψε τις κατηγορίες από πλευράς των Ιεροσολύμων ως «αβάσιμες».

«Αυτό το καθεστώς απευθύνει συνεχώς ανάλογες κατηγορίες κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν», ανέφερε ο Ιρανός πρέσβης σε γραπτή του δήλωση στο πρακτορείο Reuters.

Σχετικά άρθρα