Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πέθανε ο Γάλλος εκατομμυριούχος Μπερνάν Ταπί – Είχε κακοποιηθεί από ληστές μέσα στο σπίτι του

Πέθανε ο Γάλλος εκατομμυριούχος Μπερνάν Ταπί – Είχε κακοποιηθεί από ληστές μέσα στο σπίτι του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Πλούσιοι και Διάσημοι,

Θλίψη σε όλη την Γαλλία έχει σκορπίσει ο θάνατος του Γάλλου επιχειρηματία και πολιτικού, Μπερνάν Ταπί, ο οποίος έφυγε από την ζωή σε ηλικία 78 ετών.

Ο εκατομμυριούχος επιχειρηματίας Μπερνάρ Ταπί, που υπήρξε υπουργός επί εποχής του Φρανσουά Μιττεράν, ενώ διετέλεσε και πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μαρσέιγ, τον περασμένο Απρίλιο είχε πέσει θύμα άγριας ληστείας και είχε χτυπηθεί στο κεφάλι με ρόπαλο, όταν μια ομάδα ανδρών εισέβαλε στο chateau του στο Combs-La-Ville.

Οι ληστές χτύπησαν τον Ταπί και την 70χρονη σύζυγό του Ντομινίκ, ενώ σε όλη τη διάρκεια της ληστείας τους είχαν δέσει με ηλεκτρικό καλώδιο και τους χτυπούσαν για να μάθουν πού βρίσκονται τα χρήματα που θεωρούσαν ότι υπάρχουν κρυμμένα στο σπίτι.

Μετά την επίθεση, η σύζυγος του Ταπί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου της προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αλλά ο επιχειρηματίας δεν θέλησε να πάει.

Το πώς ακριβώς κατάφεραν οι ληστές να μπουν στην πολυτελή κατοικία του Μπερνάρ Ταπί ακόμα εξετάζεται, φαίνεται όμως ότι δεν έγιναν αντιληπτοί από τους φύλακες και κατάφεραν να μπουν στο σπίτι μέσα από ένα παράθυρο του πρώτου ορόφου.

Διέφυγαν παίρνοντας ένα άγνωστο ποσό, ρολόγια μεγάλης αξίας και κοσμήματα.

Η περιουσία του Μπερνάρ Ταπί εκτιμάται στα 150 εκ ευρώ, που τον καθιστούσε τον 400ό πιο πλούσιο άνθρωπο της Γαλλίας.

Εκτός όμως από επιχειρηματίας με αμφιλεγόμενες επιτυχίες, ασχολήθηκε και με την πολιτική και με τις τέχνες.

Έκανε την εμφάνισή του στο προσκήνιο ως ένας από τους μεγαλομετόχους της Adidas, ενώ η αποζημίωση που πήρε από το γαλλικό δημόσιο οδήγησε την Κριστίν Λαγκάρντ ενώπιον των δικαστηρίων.

Διαθέτει μέσα ενημέρωσης και εφημερίδες, όπως η La Provence, ενώ όταν, λόγω καταδίκης για διαφθορά και απάτες μετά την χρεοκοπία του ομίλου του- του απαγόρευσαν την πολιτική δραστηριότητα, στράφηκε στο τραγούδι και τον κινηματογράφο.

Σχετικά άρθρα