Ισλαμικό ΚράτοςΜετάλλαξη Όμικρον
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεν φτάνουν οι γαλοπούλες για τα Χριστούγεννα στη Βρετανία

Δεν φτάνουν οι γαλοπούλες για τα Χριστούγεννα στη Βρετανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Γαλοπούλα, Ηνωμένο Βασίλειο, Χριστούγεννα,

Η έλλειψη εργατικού δυναμικού έχει αρκετές επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ζωή του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μία από αυτές είναι το χριστουγεννιάτικο τραπέζι καθώς υπάρχει η ανησυχία ότι τα βρετανικά νοικοκυριά δεν θα έχουν αρκετές γαλοπούλες για το ρεβεγιόν, δεδομένου ότι οι πτηνοτρόφοι στο Ηνωμένο Βασίλειο αναγκάστηκαν να μειώσουν την παραγωγή λόγω των ανησυχιών για έλλειψη εργατικού δυναμικού.

Πιο συγκεκριμένα, οι πτηνοτρόφοι στο Ηνωμένο Βασίλειο εκτρέφουν τουλάχιστον 1 εκατομμύριο λιγότερα πουλερικά, όπως προειδοποίησε η βιομηχανία.

Το πρόβλημα των Χριστουγέννων έρχονται να σώσουν οι γαλοπούλες που εισάγονται από την Πολωνία και τη Γαλλία.

Ο επικεφαλής του εθνικού εμπορικού ομίλου του Ηνωμένου Βασιλείου για τη βιομηχανία κρέατος πουλερικών, Ρίτσαρντ Γκρίφιθς, δήλωσε ότι οι μεγάλοι παραγωγοί γαλοπούλας που ανήκουν στον όμιλο μείωσαν την παραγωγή τους κατά περίπου το ένα πέμπτο φέτος αφού το Brexit διέκοψε την προσφορά φθηνού εργατικού δυναμικού.

Αυτοί οι παραγωγοί κανονικά εκτρέφουν περίπου 5,5 εκατομμύρια γαλοπούλες από τα 8-9 εκατομμύρια που καταναλώνονται τα Χριστούγεννα ετησίως, εξήγησε.

Οι εισαγόμενες γαλοπούλες πιθανότατα θα προέρχονται από την Πολωνία και τη Γαλλία, εκτίμησε ο Πολ Κέλι από αγρόκτημα γαλοπούλας ελεύθερης βοσκής στο Έσεξ.

«Τα σούπερ μάρκετ έχουν υποστηρίξει τη βρετανική γαλοπούλα τα τελευταία 15 χρόνια και έχουμε καταφέρει να καλύψουμε το 100 % [της ζήτησης]», είπε.

«Τώρα θα αναγκαζόμαστε να αγοράζουμε γαλοπούλες από την ΕΕ», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε να αλλάξει την πολιτική της για τον περιορισμό 5.500 θεωρήσεων έκτακτης ανάγκης για τη βιομηχανία πουλερικών στην παραγωγή γαλοπούλας, σε μια προσπάθεια να «σώσει τα Χριστούγεννα».

Οι θεωρήσεις, που ανακοινώθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, θα είναι διαθέσιμες σε όλους τους πτηνοτρόφους, δήλωσε την Παρασκευή το Τμήμα Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων (Defra).

Οι βίζες ανακοινώθηκαν αφού οι παραγωγοί πουλερικών, οι οποίοι προηγουμένως βασίζονταν σε εργατικά χέρια από την ανατολική Ευρώπη, προειδοποίησαν για ελλείψεις τα Χριστούγεννα λόγω έλλειψης εργαζομένων.

Η βιομηχανία πιέζει τους υπουργούς να επιταχύνουν την έκδοση των θεωρήσεων, οι οποίες θα λήξουν στο τέλος του έτους.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από Financial Times

Σχετικά άρθρα