Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ντμπεϊμπά της Λιβύης προσπαθεί να αναβάλει τις εκλογές – Πιέσεις σε Πρόεδρο και Υπ. Εξωτερικών

Ο Ντμπεϊμπά της Λιβύης προσπαθεί να αναβάλει τις εκλογές – Πιέσεις σε Πρόεδρο και Υπ. Εξωτερικών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά, Λιβύη, Μοχάμεντ Γιουνές Μένφι, Νάτζλα Μανγκούς,

Ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε από το «Africa Intelligence» ισχυρίζεται ότι οι εκπρόσωποι της Λιβύης στην 76η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ έλαβαν εντολή από την κυβέρνηση του Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά, να μην αναφερθούν καθόλου στις εκλογές της 24ης Δεκεμβρίου, αναμεταδίδει το «Al Marsad».

Η κορυφαία πηγή ειδήσεων «Africa Intelligence» δημοσίευσε ένα άρθρο που ισχυρίζεται ότι ο προσωρινός πρωθυπουργός της Λιβύης, της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNU), Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά, πίεσε τόσο τον πρόεδρο Μοχάμεντ Γιουνές Μένφι όσο και την υπουργό Εξωτερικών, Νάτζλα Μανγκούς, στο σχέδιό του για αναβολή εκλογών.

Το ίδιο άρθρο ισχυρίζεται ότι ο ξάδερφος του Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά, Ιμπραήμ Ντμπεϊμπά, που εμφανίστηκε να συνοδεύει τον προσωρινό πρωθυπουργό σε ταξίδια στο εξωτερικό, είναι ο άνθρωπος πίσω από το σχέδιο πίεσης προς τη διεθνή κοινότητα να αναβάλει τις προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές.

Αυτές οι ενέργειες έρχονται σε αντίθεση με τις επιθυμίες του Λιβυκού λαού, που στην πλειονότητά του υποστηρίζει συντριπτικά τις εκλογές της 24ης Δεκεμβρίου.

«Ο πρωθυπουργός ήταν ήδη απασχολημένος να πείσει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις μέσω διαφόρων διπλωματικών διαύλων για την ανάγκη να καθυστερήσουν τις εκλογές και να παρατείνουν τη θητεία του στο τιμόνι της χώρας», μετέδωσε το «Africa Intelligence».

Η υπουργός Εξωτερικών της GNU, Νάτζλα Μανγκούς, ήταν από τους πιο ισχυρούς υποστηρικτές των εκλογών του Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, το δημοσίευμα αναφέρει ότι και το υπουργείο Εξωτερικών έχει πλέον ευθυγραμμιστεί με τον πρωθυπουργό και τον Ιμπραήμ Ντμπεϊμπά, ο οποίος έχει κοινοποιήσει οδηγίες στους διπλωμάτες της Λιβύης στο εξωτερικό.

Ο Ιμπραήμ Ντμπεϊμπά απουσίαζε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, αλλά «είχε προετοιμάσει σχολαστικά το έδαφος εκ των προτέρων και νοείται ότι μίλησε απευθείας με Λίβυους διπλωμάτες κατά την πιο πρόσφατη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Λιβύη στις αρχές Σεπτεμβρίου».

Τους προέτρεψε να «μειώσουν τις προσδοκίες ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν όπως είχε προγραμματιστεί ή ακόμη και να φτάσουν στο σημείο να ισχυριστούν ότι απλώς δεν θα είναι δυνατό να διεξαχθούν στην προγραμματισμένη ημερομηνία».

Δεδομένων των ανησυχητικών και σοβαρών ισχυρισμών του «Africa Intelligence», το «Al Marsad» σημειώνει έντονα ότι πρέπει να δώσουν απαντήσεις ο προσωρινός πρωθυπουργός Ντμπεϊμπά, ο πρόεδρος Μένφι και η υπουργός Εξωτερικών Μανγκούς, σχετικά με τα ανάμικτα μηνύματα που η GNU συνεχίζει να στέλνει στη διεθνή κοινότητα.

Πρέπει επίσης να τεθούν ερωτήματα σχετικά με τον σημαντικό ρόλο που παίζει ο ξάδερφος Ιμπραήμ Ντμπεϊμπά στη GNU, επισκιάζοντας ακόμη και τους υπουργούς, κάτι που αποτελεί σίγουρα σημάδι έλλειψης διαφάνειας και νεποτισμού.

Οι προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές της 24ης Δεκεμβρίου έχουν συμφωνηθεί από τον οδικό χάρτη του Φόρουμ Λιβυκού Πολιτικού Διαλόγου (LPDF) και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Να σημειωθεί ότι 2,8 εκατομμύρια Λίβυοι πολίτες που έχουν εγγραφεί για να ψηφίσουν.

Σχετικά άρθρα