Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρέθηκε ομαδικός τάφος στο Μεξικό ενώ αγνοούνται 43 φοιτητές

Βρέθηκε ομαδικός τάφος στο Μεξικό ενώ αγνοούνται 43 φοιτητές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Διαδηλωτές, Μεξικό, Ομαδικός Τάφος, Φοιτητές,

Οι Αρχές του Μεξικό εντόπισαν, ύστερα από ανώνυμο σημείωμα που έλαβαν, έναν ομαδικό τάφο λίγο έξω από την πόλη Ιγκουάλα της πολιτείας Γκερέρο.

Στην ίδια περιοχή αγνοούνται από τις 27 Σεπτεμβρίου 43 φοιτητές έπειτα από σφοδρότατες συγκρούσεις με την αστυνομία και με ομάδες ένοπλων συμμοριών κατά τις οποίες σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι.

«Μέσα στις επόμενες ώρες θα καθορίσουμε τον αριθμό των πτωμάτων και τα αίτια του θανάτου τους», δήλωσε ο Χόρχε Βαλντέζ εκπρόσωπος της γενικής εισαγγελίας προσθέτοντας ότι πολλά από τα πτώματα έχουν ήδη εκταφεί.

Οι φοιτητές που αγνοούνται (μελλοντικοί εκπαιδευτικοί) συμμετείχαν την περασμένη εβδομάδα σε διαδηλώσεις υπέρ των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. Δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί εάν οι νεκροί στον τάφο είναι τα αγνοούμενα παιδιά, που τελευταία φορά τα είδαν μέσα σε κλούβες της αστυνομίας.

Τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των φοιτητών κατέστειλε με απίστευτη βιαιότητα η τοπική αστυνομία με αποτέλεσμα τουλάχιστον έξι άνθρωποι να σκοτωθούν πολλοί από πυρά αγνώστων.

Οι πολιτειακές Αρχές συνέλαβαν 22 αστυνομικούς οι οποίοι κατηγορούνται για τη δολοφονία δύο φοιτητών κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων ενώ τοπικοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι επέκριναν την αστυνομία για υπερβολική χρήση βίας κατά των φοιτητών, ενώ ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί και για τον δήμαρχο της Ιγκουάλα Χοσέ Λουίς Αλμπάρκα.

Μόλις 13 από τους συνολικά 57 αγνοούμενους φοιτητές έδωσαν σημεία ζωής τα προηγούμενα 24ώρα. Όπως είπαν κάποιοι κρύβονταν για να γλιτώσουν από την αστυνομική βία ενώ κάποιοι άλλοι είχαν καταφέρει να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Η πόλη Ιγκουάλα βρίσκεται περίπου 193 χιλιόμετρα νότια της Πόλης του Μεξικού στην όλο και πιο βίαιη πολιτεία Γκερέρο.

Πολλοί ομαδικοί τάφοι έχουν βρεθεί σε ολόκληρο το Μεξικό τα τελευταία χρόνια σε μια «κληρονομιά» της αποτρόπαιας βίας των συμμοριών των ναρκωτικών, που έχει στοιχίσει τη ζωή περίπου 100.000 ανθρώπων από το 2007.

Σχετικά άρθρα