Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Mάρκους Σρέντερ: Τις πιο πολλές πιθανότητες για καγκελάριος ο Σολτς

Mάρκους Σρέντερ: Τις πιο πολλές πιθανότητες για καγκελάριος ο Σολτς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για CDU Χριστιανική Δημοκρατική Ένωση, SPD Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας, Γερμανία, Μάρκους Σέντερ, Όλαφ Σολτς,

«Ο Όλαφ Σολτς έχει αυτή τη στιγμή έχει τις καλύτερες πιθανότητες να γίνει καγκελάριος» δήλωσε ο Βαυαρός πρωθυπουργός και ηγέτης του Χριστιανοκοινωνικού κόμματος (CSU), Μάρκους Σρέντερ, που βρίσκεται στο Βερολίνο για να μετάσχει στην αποψινή, κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Ενωσης CDU/CSU.

Επικεφαλής του «αδελφού» κόμματος του CDU στη Βαυαρία, ο Ζέντερ συνεχάρη τον σοσιαλδημοκράτη υποψήφιο Καγκελάριο Όλαφ Σόλτς για την εκλογική του νίκη, τονίζοντας ότι η Ένωση CDU/CSU υπέστη «βαριά ήττα» την περασμένη Κυριακή.

Ο Βαυαρός πρωθυπουργός σημείωσε πάντως ότι η Ένωση περνά «δύσκολες στιγμές», αλλά θα συνεχίσει τις επαφές με τους Πράσινους και τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες (FDP).

«Eίμαστε έτοιμοι για συνομιλίες, αλλά δεν θα ζητήσουμε χάρη» δήλωσε ο Ζέντερ, προσθέτοντας ότι οι πιθανοί εταίροι -δηλαδή το FDP και οι Πράσινοι- θα πρέπει πρώτα να δείξουν προθυμία».

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου n-tv, o Ζέντερ δεν αναμένει ότι η Ένωση θα μετάσχει στην επόμενη ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας.

Το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε ότι ο Βαυαρός πρωθυπουργός φέρεται να είπε στη συνεδρίαση της ομάδας του CSU στο Βερολίνο ότι τελικά θα συγκροτηθεί ο κυβερνητικός συνασπισμός του «φωτεινού σηματοδότη», με τη συμμετοχή του SPD, των Πράσινων και FDP.

«Ο Σρέντερ ρίχνει λευκή πετσέτα για τον Λάσετ» σχολίασε το RTL.

Οι δηλώσεις Ζέντερ φορτίζουν το κλίμα στους κόλπους της Ένωσης, σε μια στιγμή που ο πρόεδρος του CDU και υποψήφιος καγκελάριος, Αρμιν Λάσετ επικρίνεται όλο και περισσότερο για τη στάση του.

Στην αποψινή συνεδρίαση της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας CDU/CSU θα εξεταστεί η εκλογή του νέου Προέδρου της Κ.Ο της Ένωσης.

Αυξάνονται οι ελπίδες του Σολτς

Δύο ημέρες μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές, φαίνεται να αυξάνονται πλέον οι πιθανότητες για τη συγκρότηση του νέου κυβερνητικού συνασπισμού υπό τον Ολαφ Σολτς, με τους Πράσινους και το FDP. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD, Ρολφ Μίτσενιχ, κάλεσε τους δύο πιθανούς εταίρους σε αρχικές διερευνητικές συνομιλίες αυτή την εβδομάδα.

Ωστόσο, οι ηγέτες των Πρασίνων και του FDP θέλουν πρώτα να συζητήσουν κατ’ ιδίαν εάν υπάρχει πιθανότητα συνεργασίας.

«Είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι θα πετύχει» δήλωσε ο Άντον Χόφρεϊτερ, ηγετικό στέλεχος των Πρασίνων, στο Βερολίνο.

Σχετικά άρθρα