Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Τουρκία εκπαιδεύεται μια ταξιαρχία “ανταρτών” για να εισβάλει στη Συρία

Στην Τουρκία εκπαιδεύεται μια ταξιαρχία “ανταρτών” για να εισβάλει στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μπασάρ αλ Άσαντ, Συρία, Τουρκία,

Ο καταξιωμένος Αμερικανός δημοσιογράφος, Ντέιβιντ Ιγνάτιους (David Ignatius), έχει γράψει ένα ρεπορτάζ στην εφημερίδα Washington Post, όπου υποστηρίζει ότι οι Αμερικανοί προσπαθούν να εκπαιδεύσουν και να συγκροτήσουν σε τακτική ταξιαρχία μια ένοπλη αντάρτικη δύναμη που παλαιότερα ανήκε στον… μετριοπαθή Ελεύθερο Συριακό Στρατό.

Η εκπαίδευση αυτής της δύναμης γίνεται στην τουρκική πόλη της Ρεϊχανλί, στην νότια Τουρκία, που τώρα έχει μετατραπεί σε στρατιωτικό κέντρο επιχειρήσεων.

Ο Ιγνάτιους έγραψε στο άρθρο του ότι έχει χαθεί η εμπιστοσύνη προς τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, οπότε πρέπει να δημιουργηθεί κάτι καινούριο.

Στο δημοσίευμα με τίτλο «Ενοποίηση της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης – είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στη Συρία», ο δημοσιογράφος αναφέρεται και στη συνάντησή του στο Ρεϊχανλί με τον Χάμζα Αλ Σαμάλι (Hamza al-Shamali), διοικητή μιας από τις μεγαλύτερες μετριοπαθείς οργανώσεις, της Χαρακάτ Χάζμ.

Ο Ιγνάτιους γράφει ότι Αλ Σαμάλι, «διοικεί περίπου 4,200 εκπαιδευμένους μαχητές» και σύμφωνα με αυτόν «το άμεσο πρόβλημα δεν είναι να νικήσουν το Ισλαμικό Κράτος, αλλά να δημιουργήσουν μια ταξιαρχία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού με μια συνεκτική δύναμη που να μπορέσει να γεμίσουν το κενό όταν οι εξτρεμιστές εκδιωχθούν».

Όπως αντιλαμβάνεστε όλοι αυτοί οι πολέμαρχοι και οι οπλαρχηγοί της Συρίας, οι οποίοι φαντάζονται τους εαυτούς τους μελλοντικούς κυβερνήτες της χώρας, έχει ο καθένας τους από μια ατζέντα. Και φυσικά για όλους αυτούς δεν είναι προτεραιότητα να διαλυθεί το Ισλαμικό Κράτος, οι προτεραιότητά τους είναι να ανατρέψουν τον Άσαντ.

Σχετικά άρθρα