Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Γερμανία επιλέγει μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς με ηγέτες τους σοσιαλιστές

Η Γερμανία επιλέγει μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς με ηγέτες τους σοσιαλιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Die Linke, SPD Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας, Γερμανία, Εκλογές, Όλαφ Σολτς, Σοσιαλιστές,

Καθοριστικές ομοσπονδιακές εκλογές -που επηρεάζουν και την ΕΕ- διεξάγονται σήμερα Κυριακή 26/9 στη Γερμανία.

Πάνω από 60 εκατ. ψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες, οι οποίες σηματοδοτούν το τέλος της πολιτικής διαδρομής της Άνγκελα Μέρκελ, με τις δημοσκοπήσεις να προεξοφλούν ένα εκλογικό θρίλερ, καθώς η διαφορά των δύο μεγάλων κομμάτων κινείται στα όρια του στατιστικού λάθους.

Το ενδιαφέρον των υποψηφίων στις τελευταίες συγκεντρώσεις στράφηκε στην προσέλκυση των αναποφάσιστων, το ποσοστό των οποίων υπερβαίνει το 30%.

Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές έκλεισαν την προεκλογική περίοδο στο Μόναχο, με την κ. Μέρκελ να παροτρύνει τους ψηφοφόρους να προτιμήσουν την εμπειρία της κεντροδεξιάς, δείχνοντας την εμπιστοσύνη τους στον Άρμιν Λάσετ.

Σίγουρος για τη νίκη δήλωσε από την Κολωνία ο Σοσιαλδημοκράτης Όλαφ Σολτς, και υποστήριξε την αναγκαιότητα της πολιτικής αλλαγής.

Από το Ντίσελντορφ η ηγέτης των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ, υποσχέθηκε μία νέα αρχή για την κλιματική αλλαγή, ενώ ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων Κρίστιαν Λίντνερ, δήλωσε ότι προτιμά έναν κυβερνητικό συνασπισμό με τα Χριστιανικά Κόμματα και τους Πράσινους.

Σχετικά άρθρα