Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος ανασυγκροτείται στο βόρειο Ιράκ – Συνελήφθησαν κατάσκοποί του στο Κιρκούκ

Το Ισλαμικό Κράτος ανασυγκροτείται στο βόρειο Ιράκ – Συνελήφθησαν κατάσκοποί του στο Κιρκούκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κιρκούκ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τζιχαντιστές,

Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν τρεις κατασκόπους της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην κυρίως κουρδική επαρχία του Κιρκούκ στο βόρειο Ιράκ, έγινε γνωστό την Τετάρτη.

«Η Διεύθυνση Στρατιωτικών Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας μπόρεσε να συλλάβει τρεις (3) υπόπτους που συνέλεγαν πληροφορίες σχετικά με ενέδρες, περιπολίες και θέσεις του στρατού στον τομέα ευθύνης της 14ης Μεραρχίας», αναφέρει ανακοίνωση των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Κιρκούκ.

Το Security Media Cell ανέφερε σε ξεχωριστή δήλωση ότι ιρακινά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν την Τετάρτη πολλά κρησφύγετα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία Κιρκούκ.

Η τζιχαντιστική δύναμη φαίνεται πρόσφατα να έχει αναδιοργανωθεί σε διάφορες περιοχές του Ιράκ, ιδιαίτερα στα εδάφη που αμφισβητούνται μεταξύ ιρακινού Κουρδιστάν και Βαγδάτης, όπου ανώτεροι Κούρδοι ηγέτες έχουν επανειλημμένα ζητήσει στενότερη συνεργασία μεταξύ των μαχητών Πεσμεργκά και των ιρακινών δυνάμεων.

Το Υπουργείο Πεσμεργκά (Άμυνας) της Περιφέρειας Κουρδιστάν ανακοίνωσε πρόσφατα ότι κατέληξε στην τελική συμφωνία με το Ιρακινό Υπουργείο Άμυνας για τη δημιουργία δύο κοινών ταξιαρχιών στις αμφισβητούμενες περιοχές όπου παρατηρείται κενό ασφαλείας.

Σχετικά άρθρα