Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρωσία-εκλογές: Πρώτο αλλά με πτώση το κόμμα του Πούτιν και άνοδος των κομμουνιστών

Ρωσία-εκλογές: Πρώτο αλλά με πτώση το κόμμα του Πούτιν και άνοδος των κομμουνιστών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Εκλογές, Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ρωσία,

Σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα των ρωσικών βουλευτικών εκλογών καταγράφεται σοβαρή πτώση του κεντροδεξιού κυβερνώντος κόμματος του Πούτιν «Ενιαία Ρωσία», το οποίο συγκεντρώνει 38,87% (έναντι 54,2% στις εκλογές του 2016) των ψήφων με καταμετρημένο το 9,4% των πρακτικών των εφορευτικών επιτροπών.

Εντυπωσιακή άνοδο σημειώνει το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που συγκεντρώνει 25,02% (έναντι 13,34% στις εκλογές του 2016).

Φαίνεται να επιβεβαιώνονται μέχρι στιγμής οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις εκλογές, οι οποίες ήθελαν την «Ενιαία Ρωσία» να χάνει την απόλυτη πλειοψηφία, που είχε στη Βουλή και να καθιστούν υποχρεωτική τη δημιουργία κυβέρνησης συνασπισμού ή δημιουργία συμμαχιών εντός της Βουλής έτσι ώστε να μην παρεμποδίζεται το κυβερνητικό νομοθετικό έργο.

Η έναρξη της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων ξεκίνησε μετά τις 21.00 ώρα Μόσχας (συμπίπτει με τη θερινή ώρα Ελλάδας), αφού έκλεισαν οι κάλπες και στο δυτικότερο άκρο της Ρωσίας, τον θύλακα του Καλίνινγκραντ.

Ακολουθεί το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό, στην ουσία υπερεθνικιστικό κόμμα με τον εκκεντρικό ηγέτη Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι με 9,57% των ψήφων, το νέο φιλελεύθερο κόμμα «Νέοι Άνθρωποι» με 7,85% και ο κεντροαριστερός συνασπισμός «Δίκαιη Ρωσία» με 6,66%.

Σχετικά άρθρα